søndag 24. mars 2013

En smakebit på søndag: Ian Mc Ewan: Solar

Når påsken er over skal jeg lese denne boka av McEwan. Han er britisk forfatter, har skrevet mange bøker, men den mest kjente er kanskje "Omforlatelse" fra 2002. Den er også filmatisert.

Solar
I denne boka møter vi en fet, middelaldrende Nobelprisvinner, Michael Beard. Han er ikke akkurat så sympatisk, han sender en ukjent mann i fengsel, han lurer sine kvinnelieg bekjentskaper, han går til og med så langt at han vil stjele en annen vitenskapsmanns ideer , for å utnytte dem for egen økonomisk vinst.

Her en liten smakebit:
"Beard, som ennå ikke var en flyktning fra den nesten tause siste akten i sitt femte ekteskap, fikk desto mer tid til å studere "geniene", som postdoktorene kalte dem. Han ble tiltrukket av eimen av besettelse, paranoia, søvnløshet og fremfor alt lidenskap som steg opp fra disse stablene. Han spurte seg selv om det var en utgave av seg selv han fant i noen av disse brevene, en parallell Michael Beard,  som på grunn av drikking, sex, narkotika eller ren ulykke kunne ha gått glipp av fagene i den formelle utdannelsen innen fysikk og matte?"


 

11 kommentarer:

 1. Nei,han høres ikke akkurat så veldig sympatisk ut, har hørt om forfatteren men aldri lest noe av ham. Denne fikk jeg lyst til å lese, så tusen takk for smakebit og tips! Ha en fin søndag,Åslaug!

  SvarSlett
 2. Jag har inte läst något av Ian Mc Ewan, men jag funderar på det. Det låter lite som något jag skulle tycka om.

  SvarSlett
 3. Lørdag 9 mars var det en artikkel der forfatteren ble intervjuet om Europa i endring. Og den har jeg tatt vare på med tanke på at jeg skal lese bøker av han. Bl a er Omforlatelse nevnt som en av hans mest omtalte bøker. Takk for smakebiten - håper jeg snart får anledning til å lese den.

  SvarSlett
 4. Spennende og annerledes smakebit :)

  SvarSlett
 5. Sjarmerende kar dette her, hørte han skulle være på Skavland, så da fikk jeg se ham i tale. Jeg elsket Omforlatelse og hans nyeste Serena også, denne her tror jeg ikke jeg har lest, så takk for tipset! Håper du har en fin start på påsken :)

  SvarSlett
 6. Denne boken har jeg hørt mye positivt om fra en kollega, så den står vel egentlig på leselisten min :-) Huff, der er det mange bøker!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 7. Denna bok och författare känner jag inte till. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Takk for fin smakebit. Forfatteren har jeg hørt mye bra om. Setter den på vent.:)

  SvarSlett
 9. Denne har jeg stående i hylla, med store ambisjoner om å lese den. ;) Leselista er dog evig lang... Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten! Den står här i hyllan. Oläst...

  SvarSlett
 11. Jeg så filmatiseringen av Atonement, og siden jeg likte den kan jeg godt tenke meg å lese noen av bøkene han har skrevet. Takk for smakebiten :)

  SvarSlett