torsdag 7. mars 2013

Gillian Flynn: Snill pike

Endelig ferdig med denne boka. Det har tatt litt tid, ikke på grunn av at det var noe galt med den, men det ble så lite tid til lesing da jeg var ute og reiste. Men for en thriller!


Her møter vi ekteparet Nick Dunne og Amy Elliot Dunne. Boka er bygd opp slik at de veksler med å fortelle sin historie  Amy blir plutselig borte, alt kan tyde på at hun er blitt bortført. Dette skjer på deres fem års bryllupsdag. Nick blir etter hvert mistenkt for å ha drept henne, og vi følger hans kamp for å frikjenne seg. Men med nylig forhøyet livsforsikring og kryptiske søk på pc-en stiller han ikke sterkt. Amy, som er søt ,flink og uskyldig i alles øyne, har skrevet dagbok, der hun tydeligvis har følt seg truet og hundset av ektemannen over lengre tid.

Men så snur hele historien seg.  Det er noe som ikke stemmer. Nå er det ikke Amys dagboknotater vi leser, men Amys historie. Hun er på flukt fra mannen, noe som er planlagt over mange år. Hun har vært ekstremt nøyaktig i sin fluktplan, og ønsker å se Nick i fengsel. Spenningen stiger, og som leser må du revurdere hvem du skal "holde med". Det tilsynelatende vellykkede ekteskapet har aldri fungert, begge har hatt sine svin på skogen, og nå blir det en skikkelig thriller. Innerst inne ønsker Nick kun at Amy skal dukke opp for å renvaske han fra drapsmistanken - og for å ta livet av henne, og Amy revurderer planleggingan av fengsel for Nick, men hevn på et annet plan. Hun vender derfor tilbake, og de lever etter hvert i et "normalt" ekteskap igjen. Men : "Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? " Ja her har Gillian Flynn lagt opp til et ekteskapdrama som du blir revet med i, og du slipper ikke boka frivillig! Jeg fikk assosiasjoner til filmen Basic Instict med Michael Douglas og Sharon Stone, sjøl om "Flink pike" utspiller seg mer på det psykologiske plan enn det fysisk voldelige.

Jeg har ikke lest noe av Flynn før, men denne boka ga mersmak, og hun er nå plassert høyt på leselista mi!

Font Forlag 2013

4 kommentarer:

 1. Holder på med denne nå, har brukt litt tid på denne men det er kun fordi andre bøker har sneket seg i køen, boken liker jeg veldig godt!

  SvarSlett
 2. Enig med deg, dette var en super original, og spennende thriller :)

  SvarSlett
 3. Jeg synes starten å boka tok tid, den var for lang, selv om jeg skjønner poenget med å bygge opp karakterene og illusjonene av et normalt ekteskap før det skjedde mer..
  Bra var den og velskrevet, men jeg likte de andre bøkene til Flynn bedre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg lese flere bøker av Flynn!

   Slett