onsdag 13. mars 2013

Mitt tematips: Born in the USA.

 
Mitt tematips er en ukentlig invitasjon fra Bokbloggeir, der vi skriver om en bok eller forfatter ut fra ukens tema. Denne uka er temaet:Born in the USA

Ja, her var det mange å velge i mellom! Jeg tenkte først på John Steinbeck, Ernst Hemingway eller Arthur Miller og ikke å forglemme Edna Farber (Giganten). Dette er forfattere som betydde mye for meg da jeg var ung. Og i dag har vi spenningsforfattere som Harlan Coben, Stephen King, Robert Ludlum og Mary Higgins Clark blant mange andre. Men jeg tror jeg vil velge den tøffeste av dem, Dean Koontz. Han er født i USA i 1945, og er bosatt i California. Han er best kjent for sine uhyggelige thrillere, der elementer av skrekk, science fiction, mystikk og satire preger bøkene hans.


I bokhylla mi står seks bøker av Koontz, alle lest for lenge siden. Jeg bestemte meg faktisk for å aldri lese flere av han etter at en av bøkene var skrekkelig ekkel og nifs.Husker dessverre ikke hvilken. bok det var som fikk meg til å ta avgjørelsen. Det kunne likeså godt være en jeg har lånt. Dette på grunn av at jeg ble så mørkredd!

 
Her et lite utdrag fra introen til Fryktens ansikt, original tittel Whispers:
Fryktens ansikt er fortellingen om kjærlighet mellom mann og kvinne, men det er også en grøssende skildring av en psykopatisk morder. Hilary Thomas har oppnådd stor anerkjennelse som filmforfatter. Men hennes ulykkelige barndom kaster lange skygger, og hun isolerer seg. Tony Clemenzia, politietterforsker, drømmer om å bli maler, en drøm han undertrykker. I stedet trøster han seg med at han er en god politimann. Han er den eneste som tror Hilary etter det fryktelige overfallet. Bruno Frye lever i evig frykt. Verst er det i mørket, der han tror noe uhyggelig venter. Og det gjør det..... Men han er også en utholdende og effektiv dødsmaskin, som ingenting kan stanse. Ikke en gang døden....
 
Et tyvetalls bøker av Koontz er filmatisert.

15 kommentarer:

 1. Jag har bara en enda bok av Dean Koontz stående i bokhyllan och den har jag inte läst. Vet inte om han skriver böcker i min smak. får nog ta och läsa den för att se!

  SvarSlett
 2. Dean Koont må absolutt være den tøffeste! :-D Jeg har en bok av han; Odd Thomas (den første i serien) på Kindelen min og skal begynne på den som neste bok der. Jeg har lest en 4 -5 bøker av ham på engelsk, men kunne godt tenke meg å lese mer av det som er oversatt. (Vi har endel på jobb).
  Et meget godt valg! og ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 3. Dette er en forfatter som jeg har hørt om men som jeg ikke har lest noe av ennå. Tusen takk for påminnelsen om denne forfatteren!

  SvarSlett
 4. Han har jeg ikke hørt om, men det kan definitivt være noe for meg, hvis jeg tør.. Får lett mareritt av for mye fæle grøss, så jeg må passe meg litt for overdoser..
  (som jeg har fått nå etter flere krimbøker på rappen)

  Savnet at noen nevnte Hemingway, Steinbeck, Kerouach, King og de store.... Bra du gjør det. tenkte på dem, men valgte dem ikke.. De har vel fått nok oppmerksomhet fremfor Gillian Flynn som er så fersk, og så er hun dyktig kvinne.:) Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var så mange å velge mellom!Fikk egentlig lyst til å repetere noen av de gamle klassikerne - kanskje via film?

   Slett
 5. Flott innlegg! Tror ikke jeg har lest noe av denne forfatteren før, men vet at det står en eller to bøker i bokhylla :)

  SvarSlett
 6. Åååååh ... Jeg hadde egentlig bare ett navn i hodet da jeg planla denne ukens tematips, og det var å skrive en omtale av "Redningsmannen" (Cold fire) av Dean R. Koontz, men så ble det ikke tid til det. Tuuuusen takk for at du fikk ham med på listen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Må visst prøve å få tak i et par filmer basert på Koontz sine bøker. Hvis de ikke blir for skumle da!

   Slett
 7. Dette er en forfatter jeg har visst om lenge, men som jeg aldri har lest noe av. Har tenkt at hans bøker sikkert ikke er noe for meg. Men etter å ha lest din beskrivelse av hvilket landskap hans bøker befinner seg i så lurer jeg på om jeg ikke skal gi ham en sjanse. Takk for fint innlegg og tips! :)

  SvarSlett
 8. Nårjeg ble så redd av å lese Nattefokk, er nok ikke dette noe for meg. For jeg er egentlig ikke mørkeredd med unntak av når jeg leser skummel krim. Da passer jeg på å låse døra. Og ikke kan jeg lese krim på senga. Men heldigvis går det fort over. Er nok derfor at krim-sjangeren ikke er det jeg leser mest av.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir ikke så redd av bøker nå lenger, men da jeg var yngre måtte jeg "sile" både bøker og filmer!

   Slett
 9. Flott innlegg :) Har ikke hørt om forfatteren før, men virker spennende:) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Jeg har "Skytsengelen" stående i bokhyllen, men er rett og slett usikker på om jeg faktisk har lest den. Det vil si, jeg føler på meg at jeg har det, men når jeg leser bakpå så kjenner jeg ikke helt igjen innholdet. Det er et gammelt eksemplar (-93) så den kan ha blitt glemt i havet av andre bøker jeg har lest. På den andre siden virker det ikke som en historie jeg lett ville ha glemt. Altså: den må leses! Takk for påminnelsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det ikke fint at vi kan minne hverandre på bøker - og gi tips? Noe av det beste med å blogge.

   Slett
  2. Så absolutt! Etter at jeg begynte å blogge om bøker har jeg utvidet min bok-horisont med uendelige bøker (for å bruke et uttrykk som for tiden er populært i barnehagen hvor jeg jobber)!

   Slett