onsdag 27. mars 2013

Ninni Schulman: Gutten som sluttet å gråte

Bokbloggeirs tematips denne onsdagen er En god påskekrim.

Mitt bidrag denne uka vil nok bli den siste krimboka jeg har lest, og ble ferdig med i går. Her er min påskekrim 2013.
 Gutten som sluttet å gråte av Ninni Schulman (Innbundet)

Ninni Schulmann har skrevet en forrykende krim fra Värmland.
Helten i boken er Magdalena Hansson, journalist og enslig mor. En høstnatt går brannalarmen i Hagfors, et hus brenner ned, og det viser seg at en kvinne er omkommet i flammene. Det går ikke mer enn et par dager, så brenner et nytt hus, og to personer omkommer. Nå er presse og politi for fullt inne for å finne brannstifteren. Alle, voksne og barn, blir  preget av uro og frykt. Både Christer Berglund og Petra Wilander, begge etterforsker i politiet, og Magdalena, sliter med sine private saker, uten at dette påvirker arbeidet med etterforsningen i særlig grtad. Men dette er med på å gjøre boka  realitisk og virkelighetsnær. Kall det damekrim eller hva som helst, men jeg liket at heltene viser følelser, og at vi ser at de har mer eller mindre normale familieforhold. Og når uhyggen i det lille samfunnet blir ekstra skremmende etter hvert som dagene går og ingen pyroman blir tatt, kan du kjenne det på kroppen til alle det angår.

Gjennom hele boka blir vi kjent med en person som sliter med vonde tanker og vonde erfaringer. Dette får vi innblikk i via samtaler med en psykolog, skrevet i kursiv. Med tittelen på boka i hodet, "Gutten som sluttet å gråte", og disse samtalene, aner leseren en trist skjebne, og kanskje er det morderen vi får bekjentskap med? Men er det så enkelt?

Oppbyggingen i boken er god, jeg liker måten Schulman skriver på. Jeg har ikke lest hennes første kriminalroman, "Jenta med snø i håret", men nå står den høyt på leselista mi.
\
Ninni Schulman er svensk forfatter, født i 1972. Hun har vært journalist i en rekke aviser, og er nå bosatt i Stockholm.

Cappelen Damm 2012
366 sider
Oversatt av Kari Engen

11 kommentarer:

 1. Har "jenta med snø i håret" stående ulest men jeg kunne tenkt meg denne også. Tusen takk for tips! Ha en god påske:)

  SvarSlett
 2. Dette høyrdest spennande ut! SKal nok lesast ein gong! Takk for fin omtale :)
  God påske!
  Pia

  SvarSlett
 3. Hei! For et supert tips, jeg leste Jenta med snø i håret i fjor og jeg ser nå at jeg ga den en 6`er. Viste ikke om denne her, så den skal anskaffes prompte! Fortsatt god påskeonsdag!

  SvarSlett
 4. Ajajaj ... En krimforfatter jeg aldri har hørt om! Dette kan vi like. Tusen takk for supert tips til påskekrim. Ha en fin påske der du er :)

  SvarSlett
 5. Damekrim har jeg ikke hørt om før...hehe! Men jeg er enig i at en bok blir mer troverdig når karakterene viser at de er menneskelige. Virker som spennende krim :)

  SvarSlett
 6. Jag har hennes första bok, Flickan med snö i håret, stående i hyllan och vet inte riktigt när den ska bli läst :)

  SvarSlett
 7. Så spennende... enda en å sette på lista.:)

  SvarSlett
 8. Liker også krim der etterforskerne er det man kaller "vanlige" og ikke bare er personer som er på jobb fra 9-23. Husker ikke hva krimserien som gikk på NRK for noen år siden, svensk, med en kvinnelig etterforsker og hennes team. Hun bodde sammen med en tenåringssønn. Den serien likte jeg veldig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det Maria Wern tro? Husker godt hva du mener, men det er flere svenske krimserier som er bra. God påske videre framover!

   Slett
 9. For et flott boktips! Jeg har "Jenta med snø i håret" i bokhylla, og om den er bra blir jeg sikkert å lese "Gutten som sluttet og gråte" også :)

  SvarSlett
 10. Takk for fint boktips.
  Eg vil legge meg til som følgar på bloggen din. Her er mykje kjekt å lese.
  Og DEI flotte bilda dine !!

  God påske vidare.
  Helsing Anne-Mari
  (også frå M og R)

  SvarSlett