tirsdag 23. april 2013

Boken på vent: Stormen

Beathe gir seg ikke - hun inviterer hver tirsdag til at vi skal legge inn litt om bok vi venter på å lese. se her


Av alle bøker som står i bokhylla og skriker etter å bli lest, trekker jeg denne tirsdagen fram en bok av en forfatter som jeg har tenkt å lese noe av lenge. Dette er krimforfatteren Frode Granhus. Burde kanskje begynt med første boka, Hevneren, eller den neste Malstrømmen. Men nå ble det Stormen som ble valgt. Vet ikke om de burde vært lest kronologisk, men nå ble det bare slik. Dette er en bok fra Lofoten, nærmere bestemt Reine. (Et vakkert sted jeg besøkte for noen år siden). Jeg falt for naturskildringene på de første linjene i i kapitel 1.:
"Skyene kom veltende fra sør, mørke som røyken av brent mose, og bar med seg kaskader av piskende regn.Fjellene her var blant de bratteste og farligste i Lofoten, og rasene gikk tett, sommer så vel som vinter. De som en  gang hadde valgt å bosette seg ved foten av disse kolossene hadde nok sett seg ut tomter de mente var sikre, men fjellene var forrædersk ufurutsigbare, og ikke få var blitt feid på sjøen, eller hadde endt sine dager begravd i snø."

Og så vet jeg at dette blir utrolig spennende og nifst. Gleder meg til en skikkelig heilnorsk Lofotkrim! Og jeg lover at denne skal jeg skrive om på bloggen når jeg har lest den!

11 kommentarer:

 1. Denne sikler jeg også etter men siden jeg er litt "nazi" med å lese bøkene kronologisk så må jeg få tak i den første boken først. Ha en fin dag og kos deg med lesingen!

  SvarSlett
 2. Så spennende boktips! Også fra Lofot-miljø. Håper jeg får muligheten å reise dit en gang! ;)
  Ikke så ofte jeg leser krim nå for tiden - men kanskje jeg burde gjøre et forsøk..
  Ha en fin bokdag! :)

  SvarSlett
 3. Jeg liker og helst å lese i kronologisk rekkefølge... Har ikke lest noe av denne forfatteren

  SvarSlett
 4. Denne boken er knallbra! Det er bare å glede seg :)

  SvarSlett
 5. Denne skal lesast, takk for påminning!

  SvarSlett
 6. denne har jeg lest og synes at den var så utrolig bra. Akkurat passe mørk og spennende :-)
  Ha en fin bokdag!

  SvarSlett
 7. Jeg har kun lest Malstrømmen, så da ligger jeg jo i rute til å lese Stormen nå. Gikk glipp av de to første, men jeg går liksom ikke "tilbake"... :) Takk for fint tips!

  SvarSlett
 8. Takk for tipset. Flott plass Reine !

  Ha ein fin dag !
  Her på Sunnmøre er det storm og nedbør. Godt å vere inne ;)

  SvarSlett
 9. jeg likte denne kjempegodt.:)

  SvarSlett
 10. Da venter jeg spent på hva du synes. Bøker i serie kan være litt dumt synes jeg. Ofte blir det til at jeg tenker at jeg kan ikke lese de med mindre jeg har lest de foregående.

  SvarSlett
 11. Granhus er notert - men etter å ha lese ei par krimforfattarar hulter til bulter trur eg at eg skal starte med den første først denne gongen. God fornøyelse!

  SvarSlett