tirsdag 2. april 2013

Jørgen Brekke: Drømmeløs

Drømmeløs

Da er påsken ferdig for denne gangen, jeg har lest alle bøkene som jeg hadde planlagt å lese, og nå venter det nye bøker. Dette er akkurat som det skal være.
Vil du se andre bøkre som bloggere har på vent, ta en titt innom hos Beathe.


 http://beathesbokhylle.blogspot.no/


Denne ukas bok på vent må bli Drømmeløs av Trondheimsforfatteren Jørgen Brekke. En ny forfatter for meg, og jeg gleder meg til å begynne på den. Her et lite innblikk i hva boka handler om: "En 250 år gammel vuggevise som bringer evig søvn. En drøm verdt å drepe for."
I prologen leser vi om en gutt sitter foran flygelet og skal spille. Faren står bak med stokk i hånden. Her skal det øves! Gutten spiller mye feil, for han har det ikke i fingrene, sånn som faren.
Sitat fra s 9.
"Fingrene. Øksen. Fluen. Han blåste på den, og den surret opp mot takbjelkene. Så snudde han øksen. Hakkene i huggstabben kunne han se mellom fingrene da han sprikte med dem. Det var høyre hånd som lå på den ujevne overflaten. Han var kjevhendt og ville ikke miste  fingre som han hadde bruk for. Derfor siktet han på lillefingeren og ringfingeren på den høyre. Det var de to minst viktige....."

 Oi! For en en opptakt til en krim!

10 kommentarer:

 1. Hehe, ja Brekkes to første bøker er makabre... men bra likevel.Kos deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg. Nattevåken du også, skjønner jeg.

   Slett
 2. Oy, denne må på ønskelisten! Jeg har ikke lest alt som jeg planla. En sværing ble liggende igjen hjemme, så jeg leste litt fra svigermors bokhylle i stedet for.

  SvarSlett
 3. Oi,det var litt av en opptakt ja, har ikke lest noe av Brekke ennå men har de tre bøkene på vent i hyllen min et sted, så de blir nok lest om ikke så lenge.

  SvarSlett
 4. Aiaiai, for en start!! Men man blir jo nysgjerrig, da ;)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg allerede notert meg etter at jeg leste ferdig første bok i serien, Nådeløs Omkrets, i påsken. Gleder meg til "Drømmeløs" akkurat som deg, og må si jeg er spent på hvordan det går med Odd Ringsaker og Felicia Stone videre.

  SvarSlett
 6. Denne skal jeg også lese, etter å ha lest Nådens omkrets i påsken :) Må si som Geir, at jeg også gleder meg til å se hvordan det går med Odd og Felicia ...
  Ha en glad dag :)
  Pia

  SvarSlett
 7. Har ikke lest noe av denne karen, men har faktisk to av bøkene hans i bokhylla hvis jeg ikke husker helt feil:) Har mange ganger hatt lyst å lese de, særlig når forfatteren er trøndersk:) Ha en herlig dag videre!

  SvarSlett
 8. Har notert meg denne forfatteren tidligere, men ikke rukket å lese noe av han enda

  SvarSlett