tirsdag 16. april 2013

På jakt i bokhylla

Er i Bodø hos min datter enda, og i dag har jeg vært på jakt i bokhylla hennes. Der fant jeg to spennende bøker som jeg nok må lese før eller siden. Disse er Karen Blixen: Vintereventyr, en novellesamling med 11 noveller, utgitt i 1942. i Danmark, i 1998 i Norge.Den andre er en selvbiografi av Kenyas første kvinnelige flyger, Beryl Markham: "Vestover i natten." Om henne har blant annet Ernest Hemingway sagt: " Hun skriver så godt, så fantastisk godt, at jeg fullstendig skjemmes over å være forfatter" . Boka kom ut i 1988 i Norge, men er skrevet i 1942.

3 kommentarer:

 1. Vart veldig nysgjerrig på Beryl Markham - skal sveipe innom biblioteket og kikke på denne :-)

  SvarSlett
 2. Det er morsomt å gå på jakt i andres bokhyller. Jeg gjør det først og fremst hos svigermor og egentlig hadde jeg ikke trengt å ta med meg noen bøker når jeg drar dit, for hun har mer enn nok å lese :-)

  SvarSlett
 3. Jeg sier som astridterese; alltid spennede å snoke litt i andres bokhyller ;o)
  Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, Beryl Markham har jeg ikke hørt om en gang... (Håper jeg ikke har tråkka i salaten nå, at det er en forfatter jeg absolutt burde hørt om. Forresten; "burde" kan vel ha to betydninge; burde hørt om fordi forfatteren er kjent og populær, og burde hørt om fordi forfatteren skriver fantastisk godt ;o)

  SvarSlett