tirsdag 28. mai 2013

Boken på vent. Louise Penny: Kald som døden


 se flere bøker på vent her
 
Det er bare utrolig, men det ligger enda en krim på vent. Akkurat nå frister det ikke så mye med en vinterkald krim, men jeg skal nok lese den snart. Forfatteren er canadisk, har jobbet som journalist og radiovert. Bøkene hennes handler om miljøet i Three Pines og førstebetjent Armand Gamache. Hun har skrevet 8 bøker om disse. Tips om boka fikk jeg hos Beathe, som skrev om den på bloggen sin.


.
Jeg har klippet omtale av boka fra VG, og her er det ikke mye bra, men etter omtale fra et par bloggere tror jeg at jeg vil lese og vurdere sjøl. Det har hendt ofte at jeg er uenig med de store avisene i deres bokomtaler
Sitat fra VG:
Historien snegler seg fremover i rykk og napp, innimellom drøye passasjer med peiskos, matprat og snakk om religion og diktning, hvilket selvsagt ikke behøver å bli uinteressant, om det blir løftet ut av kaffekosens småpludrete stil. Men det vil - eller makter - ikke Penny. Følelsene slippes også løs, og det er kort vei mellom pjatt og patos i denne boken.

Når det tegner seg en slags løsning på mordmysteriet, er den like uklar, ulogisk og usannsynlig som det meste av den øvrige teksten, og i god (eller dårlig) nordamerikansk trend blir vi fôret med to-tre mulige drapsmenn før den riktige endelig blir sirklet inn.

Det store mysteriet her er ikke hvem som tok livet av damen på curlingbanen, men hvordan et slike makkverk har funnet en norsk forlegger.
KNUT FALDBAKKEN


 

10 kommentarer:

 1. Ja, det der så iskaldt ut, men det er kjekt med litt krim i blant. Nå skal jeg ut i solen og kose meg med en bok :)

  SvarSlett
 2. Dette er slik som gjerne blir kalt "kosekrim" og jeg likte denne i grunnen bedre enn den første boken. Fin bok og ha på vent og jeg er spent på om du liker den.

  SvarSlett
 3. Denne har jeg også på vent og jeg gleder meg til å lese den. Jeg elsket den første boken til Louise Penny og håper virkelig denne er like god! Jeg kaller også dette kosekrim. Det er bøker som handler like mye om livet som om døden :-)

  SvarSlett
 4. Jeg fikk lyst til å lese den nå, bra boktips! :-) Det er lenge siden jeg leste krim nå, så denne må på ventelista.Og det at den får blandet kritikk, gjør at jeg bare får mer lyst til å lese den selv, og som du sier, gjøre seg opp sin egen mening. Veldig bra, ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 5. Enig i at det ser iskaldt ut. Men har man først bestemt seg for å lese en bok, så gjør man det selv om årstiden man er i er grønn og fin og anmelderne er kritiske. Når bøker blir slaktet kjenner jeg at jeg blir veldig nysgjerrig. Motsatt effekt av hva en slik omtale burde ha. Spennende å lese hva du synes.

  SvarSlett
 6. Oioi, det var slakt det!:) Brr, fryser av å se på boken, så dette er vinterkrim:) Leser på første boken og jeg koser meg med den foreløpig (har da ikke kommet så langt). Håper den faller i bedre smak enn hos Faldebakken:)

  SvarSlett
 7. denne leste jeg nettopp og den står omtalt i min blogg.. Likte den dessverre sånn passe, men beathe likte den jo godt. Håper den passer for deg.:)

  SvarSlett
 8. Litt av en omtale (slakt!) du la med denne boka:) Det er artig hvordan slike omtaler kan virke mot sin hensikt. For meg er sommeren krim-tid. Håper boka faller i smak når du kommer så langt med lesingen!

  SvarSlett
 9. Du verden, det var en streng anmelder.

  Forfatteren har sikkert peiling på vinteren om hun er canadisk. Du får satse på svært gode beskrivelser av vinteren selv om det ikke frister i varmen. Hvem vet, kanskje det blir godt og avkjølende?

  SvarSlett
 10. Jeg venter og venter på at leselysten skal innta kroppen min igjen....

  SvarSlett