tirsdag 21. mai 2013

Boken på vent: Mons Kallentoft: Engler i vann

 Flere bøker hos Beathe her

Tida flyr, herlige sommerdager med varme og rakettfart i alt som skal spire og gro! Ikke akkurat beste tiden for bøker. Men det mangler ikke bøker som ligger på vent; de nærmest presser seg fram og roper i kor hver gang jeg går forbi "ventehylla" mi. Og denne gangen har jeg valgt Engler i vann.

Engler i vann

Forfatteren, Kallentoft, er journalist, elsker samtidskunst og vin, og kaller seg gourmetnerd. (Allerede nå liker jeg han!)
Dette er første boka jeg skal lese av han. (Han har skrevet fem bøker tidligere.)

En liten smakebit fra første kapittel, innledningen:
Malin Fors ligger sammenkrøpet i sengen i Ågatan. Søvnen holder henne i et fast grep, og regnet som hamrer mot vinduskarmen, når ikke inn i drømmene hennes, og hun hvisker; "Tove, Tove, Tove." Det eneste som er kjærere for meg enn mitt eget liv, er ditt liv. Bli aldri borte fra meg, for hvem skal da redde meg fra marerittet? Malin vrir seg i sengetøyet. "Jeg vil våkne" hvisker hun.

Dette tegner til å bli en bra krim! Gleder meg til å sette i gang, snart. 

15 kommentarer:

 1. Denne har eg sett i hylla til mor mi, kanskje eg kjem til å låna ho ein dag. Eg har lese Midtvinterblod av Kallentoft, og den var litt ekkel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet at han har skrevet fire bøker før denne, men aner enda ikke hvordan de er. Blir spennende å se.

   Slett
 2. Kallentoft har jeg ikke lest noe av ennå men jeg har det i tankene og må rett og slett bare få kjøpt meg en bok for å se om det er noe for meg, denne fristet i hvert fall. ha en fin dag,Åslaug:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skriver kanskje om den på bloggen min når den er lest. Ha en fin dag du også, Beathe!

   Slett
 3. Så spennende denne hørtes ut!:) Har ikke lest noe av Kallentoft tidligere, men har mange ganger tenkt at jeg det skulle jeg har gjort siden jeg hører mange sier de er gode. Kos deg med boken når det blir dens tur!:)

  SvarSlett
 4. Spent på hva du synes om denne..Jeg likte godt den første av Kallentoft; ;Midtvinterblod.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle vel egentlig startet med den. Feil rekkefølge, dette.

   Slett
 5. Utrolig hvor grønt det er blitt ute på disse dagene - herlig! Og herlig med bøker på en ventehylle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har "eksplodert" ute! Mer hagearbeid enn bok i dag. Trivelig.

   Slett
 6. Ukjent bok OG forfatter til meg dette. God lesning når det blir dens tur!

  SvarSlett
 7. Ikke vært borti denne. Noterer den ned

  SvarSlett
 8. Det ble grønt på en, to, tre. Men det er mange av plantene som ser ut til å ha tatt "kvelden" hos meg. Men jeg må vente å se litt før jeg røsker de opp. Lavendel, for eksempel. Men plantet noen nye typer Klematis forrige år. De kommer. Pussig. Ikke en snegle å se. Ikke en flott så langt. Det er lov å håpe at de har tatt "kvelden", Det har vært en tøff vår for mye. Men bøker har jeg mange å lese. Ser ut som en bra bok du har på vent. Venter spent på omtalen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Når jeg en gang får tid - innen et par uker? - skal det bli.

   Slett
 9. Jeg har ikke helt fått det til med Mons Kallentoft. Jeg har bare prøvd meg på en bok av han så det kan være jeg tar fullstendig feil. Problemet er egentlig at når en har en anseelig bunke bøker å lese så går en ofte ikke tilbake og prøver en gang til på en bok en ikke liker. Nå det er sagt har jeg lest strålende anmeldelser av boken!

  SvarSlett