torsdag 6. juni 2013

Linn Ullmann: Når jeg er hos deg

Når jeg er hos deg (Innbundet)

Som vanlig kommer Linn Ullmann med en bok med et uvanlig innhold. I romanen "Når jeg er hos deg" står vi overfor en kvinnes gåtefulle dødsfall. Hun, som heter Stella, har falt ned fra taket på en bygård i Oslo, men ingen vet om det er en ulykke, et mord eller et selvmord. Hele romanen handler om dette fallet.  Fortellere, som enten har sett fallet, eller på andre måter kjenner til hvem hun er, danner historien i boka. Disse er Stellas mann, Martin, som også var oppe på taket da hun falt, det er datteren Amanda, den eldre vennen Axel, og flere vitner til fallet. Vi blir på en måte involvert i opptakten til fallet.
Dette er en bok om familieforhold som ikke fungerer, om et sært kjærlighetsforhold mellom Stella og Martin, som begge er kunstnere. Og om Axels behov for Stellas nærhet. Han blir på en måte en hjelpeløs gammel mann som virrer rundt seg selv. Og de to døtrene, Amanda og Bi, gjør et sterkt inntrykk. De har ikke fått de beste forutsetninger i livet med såpass dysfunksjonelle foreldre.
Boka er inndelt i fem avdelinger, med tittelen Fall. Stella blir ikke ferdig med fallet. Hva skjedde egentlig oppe på taket?

Jeg syns Linn Ullmann har fått fram karakteristikken av de ulike hovedpersonene, og hun skriver svært godt. Dette er ingen  vanlig kriminalroman, men du trekkes inn i mysteriet og venter på at løsningen skal komme. Ble hekta og måtte lese den sammenhengende, noe som var overkommelig da det var ute- og avslapningsvær i dag!


Tiden Norsk Forlag
306 sider
2013


3 kommentarer:

 1. Skal huske denne. Likte den siste boka hennes veldig godt.:)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg har lest flere av Ullmanns bøker, men ikke denne. Det skal jeg nok gjøre en vakker dag!!

  SvarSlett
 3. Høyrest spennande ut!

  SvarSlett