mandag 10. juni 2013

Sere' Prince Halverson: Den andre siden av gleden


En langhelg uten blogg. Har vært i Sandefjord og besøkt familie - fire herlige barnebarn bor der. Så da er det bare å komme seg inn i bøkenes verden igjen. Denne boka ble jeg akkurat ferdig med før vi dro til Vestfold.Dette er forfatterens debutbok, og den har hun virkelig lyktes med! Hovedpersonen Ella har tidligere vært gift, og har i flere år prøvd å få barn. Etter skilsmissen møter hun Joe, som har barna Annie og Zach, på sju og tre år. Moren deres, Paige, forsvant da Zach var baby, og Ella blir en god mor for ungene, som hun elsker.
"Gleden var håndgripelig og ofte høylytt. Andre ganger stilnet den til Zachs melkeduftende pust mot halsen eller Annies hår om fingrene når jeg flettet det, eller Joe som nynnet på en gammel låt fra Crowded House i dusjen mens jeg pusset tenner."

Men så dør plutselig Joe i en drukningsulykke, og Ella er knust av sorg. Og i tillegg til sorgen og savnet oppdager hun ar Joe ikke har drevet butikken særlig godt, og de er nærmest konkurs. Denne butikken er en arv etter hans far og bestefar. Så dukker Paige opp. Hva er motivet for at hun plutselig er der? Det blir en tøff tid framover, med sorg, engstelse og fortvilelse. De to kvinnene ønsker begge å ha omsorg for barna, og vi følger Ellas uro, utrygghet og spenning foran rettsaken som blir nødt til å komme.

Men vi blir også innviet i hva som har vært Paiges motiv for å forlate barna, og hennes kamp for å klare å komme tilbake for å være deres mamma igjen. Her har forfatteren brukt sin erfaring som mor og stemor, vokst opp med mor og stemor. Dette gjør historien ekte og varm, og vi tror på Ella når hun tar sine avgjørelser.

En sterk bok som handler om sorg og frustrasjon, men mest om kjærlighet, åpenhet og varme.

Bazar forlag
2012
284 sider1 kommentar:

  1. Har jo den boken jeg også, enda ikke lest:)Godt å høre den falt i smak, har hørt mange like denne. Også har den itilegg så fint omslag, fint både inni og utpå:)

    SvarSlett