tirsdag 11. juni 2013

Boken på vent: Ninni Schulman: Jenta med snø i håret


Boken på vent finner du mer om på Beathes blogg

Og så over til min ventebok, som jeg allerede er i gang med. Denne boka kjøpte jeg på Torp flyplass søndag, da jeg var på vei hjem fra Sandefjord. (Har egentlig pålagt meg sjøl kjøpestopp, men fristelsen ble for stor.) Og så begynte jeg selvfølgelig å lese på flyturen til Værnes, og gleder meg veldig til å fortsette når jeg kommer hjem! (Har en "mellomlanding" i Buvika ved Trondheim, før vi kjører utover til øya i dag.)
Ninni Schulman debuterte med denne boka. Jeg har lest bok nummer to, "Gutten som sluttet å gråte", og ble imponert over den, så Schulman er nok en av mine nye favoritter.

"Camilla Läckberg har gitt idyllen i den svenske skjærgården en grøssende dimensjon. Nå er det Ninni Schulmans tur til å gjøre fredelige Värmland uhyggelig. Ninni Schulman er svensk journalist, med bred erfaring fra svensk media. Hun bor i Stockholm, men er oppvokst på et lite sted i Värmland, hvor debutromanen hennes, Jenta med snø i håret, utspiller seg. Inspirasjon til romanens handling har hun i stor grad hentet gjennom sitt arbeid som nyhetsjournalist i Expressen." sitat fra Anja Rålm ved krimfestivalen.Her et lite utdrag fra s. 34:  "Kvalmen kom i bølger, steg opp gjennom magen, brystkassen, svelget. Hun la pannen mot den kjølige bilruten og forsøkte å puste inn det kalde. Hedde hun vært her før? Husene så like ut. Lavblokker i lyse farger med rader av biler imellom. Det lyste stjerner i nesten alle vinduene. Store fonner av snø lå myke og helt rene langs veien, glitrende under gatelykten som om noen hadde drysset ørsmå edelstener over dem. Kosta svingte inn til siden og skrudde av motoren. Straks hun kom ut av bilen, trakk hun inn iskald luft til det begynte å prikke lengst bak i nesen. Kosta grep henne i albuen, slik han pleide å gjør, og førte henne inn gjennom porten. Det kom musikk fra et sted oppe i trappehuset, musikk som hørtes ut som monotone dunk. Hun begynte å bli uvel igjen."


 CappelenDamm
2010
Pocketutgave

11 kommentarer:

 1. Har innført en liten kjøpestopp jeg også og foreløpig har jeg klart meg, denne har jeg på vent i hyllene og dette er en av bøkene som har lagt lenge,så kanskje jeg skulle tatt den frem før snøen faller ned igjen. Tusen takk for påminnelsen!

  SvarSlett
 2. Jeg elsket denne boken! Ga den en 6`er ser jeg. Takk for tips om bok nummer to, den viste jeg ikke om. Gratulerer med dagen, og god tur!

  SvarSlett
 3. Denne boken står faktisk på vent hos meg også! Tusen takk for påminnelsen ;)

  SvarSlett
 4. På vent hos meg òg. Skal førast opp på sommarleseplanen :)

  SvarSlett
 5. Herlig å ha med god bok på reise:) Har faktisk denne liggende ulest, hmm må jo bli en bra høstbok:)Takk for påminnelsen!

  Ønsker deg en God tur!

  SvarSlett
 6. Helt ukjent bok og forfatter for meg. Kos deg med boken 'på vent' hihi.

  SvarSlett
 7. Ja, kanskje dette kan bli en ny favoritt, ja.. Har fått den av Bjørlind..nettopp også, den skal være god.

  SvarSlett
 8. Helt ukjent for meg også. Selv om det var et flott omslag er det heldigvis lenge til vi ser landskap med snø. Ha en fortsatt fin tirsdag.

  SvarSlett
 9. Denne har jeg notert meg tidligere :)

  SvarSlett
 10. Og jeg leste dan da den komut- og likte den kjempegodt! Dere kan glede dere! Jeg er klar for Gutten som sluttet å gråte ;o)

  SvarSlett
 11. Denne boken har jeg ikke hørt om, så takk for tips til spennende lesing!

  SvarSlett