onsdag 12. juni 2013

Min sommerlektyre

Ser at Anita har spurt oss hva vi skal lese til sommeren, og lage en link til henne om dette. Artig! Har allerede fått mange gode tips om lett sommerlektyre. For er det ikke slik da - at i påsken leser vi krim, om sommeren lette bøker om kjærlighet? Jeg leser litt av alle sjangere.

Men for min del er det ikke så lett å lage en slik oversikt, for det dukker alltid opp noe annet som fortrenger de planlagte. Men OK, her er et forsøk på en plan:

Elin Hildebrand: Sommerøya:
Når søstre, døtre, ekskjærester og familiehemmeligheter samles på en øde øy, kan mye skje. Dramatiske sannheter kommer for en dag, og gammel kjærlighet blir som ny.
Her er en sommerhistorie som bare Elin Hilderbrand kan fortelle den, fylt som den er av sorg, latter og overraskelser og som har gjort henne til en bestselgende forfatter i 11 land.Joyce Maynard: Sensommerdager
.
Sensommerdager

 Boka handler om å våge elske og om å bli sett. Tenåringen Henry lærer seg å håndtere livet, og mellom den fremmede og moren skjer det noe stort, noe uhørt, som fanger leseren og ikke slipper taket. Romanen filmatiseres med Kate Winslet.


N.M.Kelly: Hvite trøfler om vinteren

HVite trøfler om vinteren WEB

Romanen er basert på den sanne historien om Auguste Escoffier som revolusjonerte matkunsten rundt overgangen til 1900-tallet. Vi følger kokkens liv, hans kone og hans elskerinne Sarah Bernard. En dag konfronteres han av sin dødssyke kone Delphine. Hvorfor har ikke hun fått en rett oppkalt etter seg? Vil Escoffier kunne klare å uttrykke sin kompliserte kjærlighet til Delphine i en oppskrift før hun dør? Dette er ifølge forlaget en rørende roman basert på Escoffiers memoarer, ispedd historier om og oppskrifter på mat.

Pontus Ljunghill: En usynlig

Handlingen veksler mellom Stockholm i 1|928 og Vbisy i 1953. Et mord
på en liten jente skjer i Stockholm. I 1953 går etterforskeren  av med pensjon
uten å ha klart å oppklare mordet. Så skal det lages en oppsummering av
saka når,  og hele saken rulles opp på nytt.
Helene Gremillon: Den fortrolige

 I en liten landsby utenfor møtes to kvinner, og et uvanlig vennskap oppstår. Det er like før 2. verdenskrig. En historie om kjærlighet, utroskap, sjalusi og skyld.

...


Lucinda Riley: Lavendelhagen

Lavendelhagen av Lucinda Riley (Innbundet)

Etter morens død arver Emilie et slott i Frankrike. Her finner hun en bok med dikt, skrevet av den mystiske Sophia. Hennes kjærlighetshistorie blir inngangen til fortidshistorien fra 2. verdenskrig. Den handler om engelske Constance som kommer til Paris som spion. Her blir hun viklet inn i et nett av løgner og bedrag, og blir tvunget til å oppgi sin identitet og kutte alle bånd til familien.


Alison Mc Queen: De hemmelige barna

De hemmelige barna

India 1925. Britiske James MacDonald driver en teplantasje i provinsen Assam. Han trives i India, og har ikke noen hast med å gifte seg med en av de mange kvinnene som blir sendt til imperiet med det mål for øye å finne seg en ektemann. I stedet tar han en ung indisk kvinne som sin konkubine, uten å ane hvilke konsekvenser det skal få.
Forholdet blir begynnelsen på historien om søstrene Serafina og Mary, som vokser opp mellom to verdener. Ingen vil vedkjenne seg dem, og de faller utenfor i alle lag av det indiske samfunnet.


Jonathan Safran Foer: Ekstremt høy og ekstremt nært

(Tove NIlsen  om boka:)Noen bøker skjønner man først at man har ventet lenge på når de er der. Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer er en sånn bok. Før jeg hadde lest halvparten, tenkte jeg: Endelig kom den! Romanen som både våger og mestrer å berøre en av de mest fatale hendelser i moderne tid.

Ekstremt høyt og utrolig nært - Jonathan Safran Foer Knut Ofstad


Karin Nygaard: Reisen til Bella Cola.
Merete Grøsvik Granlund om boka:

Baksideteksten på Karin Nygaards debutroman gir ikkje lesaren håp om verken utfordringar eller overraskingar, men kanskje høve til å legge den gamle verda bak seg nokre timar: Året 1892 reiser Ingrid og ektemannen Esten med amerikabåten for å starte eit nytt liv. Medan Esten ligg sjøsjuk i kabinen, vert Ingrid kjend med prestesonen Andreas, og oppdagar at han som henne rømer frå ei stor sorg.

Og selvfølgelig til slutt: Jo Nesbø: Politi

Denne trenger vel ingen kommentarer?

Politi (Innbundet)

Anita inviterer til å legge inn sommerlektyren vår, så du kan se flere
her på Anitas blogg.

9 kommentarer:

 1. Så greit med en sommerlektyreliste. Gir mye inspirasjon også oppdager man jo bøker man ikke visste om også. Mange fine valg dette :)

  SvarSlett
 2. Litt av hvert her ja. Jeg må også ha blanding. Har også Sensommerdager, Lavendelhagen og Den usynlige liggende i bunken..men om d e blir prioritert i sommer, vet jeg ikke----sensommer kanskje.

  SvarSlett
 3. Jeg er ihuga krimelsker, og det er krim jeg leser mest av - hele året! Desto bedre å få masse tips om andre sjangre og bøker på blogghoppet. Gøy at du ble med :-)

  SvarSlett
 4. Av disse har jeg kun lest Reisen til Bella Coola, en fin debutbok det. Ellers så er jeg heldig og har flere av disse bøkene. Blir spennende å lese hva du syntes om de forskjellige bøkene.

  SvarSlett
 5. Jeg har lest fem av disse bøkene, og jeg kan bare si: "Riktig god sommer"!! :)

  SvarSlett
 6. Ser ut som en fin leseliste. Har ikke lest noen av dem, men har reisen til Bella Coola på vent i hylla. Lykke til med sommerlesingen

  SvarSlett
 7. Det ser ut til at det blir samlesning på nasjonalt nivå i sommer når hele Norge leser Politi :) Jeg synes du har mange spennende bøker på lista di. Perfekt sommerlektyre! Kos deg med bøkene!

  SvarSlett
 8. Eg òg skal lese "lavendelhagen" og "politi". Veldig flinke forfattarar både Nesbø og Riley. Mange av bøkene på lista di har eg lese, og dei er det berre å glede seg til. Særleg Ljunhills og Foers bøker veldig bra. Hilderbrands er herleg somarlektyre. Håpar du liker bøkene. Ha ein kjempefin somar :)

  SvarSlett
 9. Hehe, ja det trenger seg ofte frem bøker som ikke er blant de planlagte, men det er greit med en slik liste for hva man kan lese fremover :) Fine bøker du har valgt, og spesielt "De hemmelige barna" kunne jeg tenke meg å lese. God sommer, og god lesing!

  SvarSlett