onsdag 7. august 2013

Bernt Rougthvedt: Tårn

Tårn

Handlingen i Tårn er lagt til Oslo i 1944-45. Det nærmer seg slutten av krigen, de tyske soldatene er  slitne .Motstandsgruppene utnytter dette, og prøver å psyke dem ut med propaganda om situasjonen i Europa. Erik Fjeld er motstandsmann og jobber med svart propaganda. Han opptrer i ulike forkledninger, ofte forkledd som tysk eller norsk nazist. Han blir valgt inn i en hemmelige  organisasjon, H7, og når en av lederne blir avslørt og må flykte til Sverige, ymter han frampå om at ikke alle i ledelsen er til å stole på. Problemene hoper seg opp, her er nok av angivere, nazister og komplott. Gestapo er alltid i hælene på han..
Selvfølgelig er andre verdenskrig det beste utgangspunkt for en spenningsroman, med nazister, spioner og motstandsfolk i store hoper, og alle prøver å lure hverandre i feller med livet som innsats. Dette må vel bli en bra thriller?

Men nei, jeg datt av lasset halvgått. Trass i høyt tempo og mye action ble dette for lite inspirerende for meg. Her er spioner, jøssinger og quislinger, her er damer med nylonstrømper, her er menn med frakkekravene godt oppbrettet, og likevel ble ikke dette boken for meg.  Er kanskje ikke i den rette stemningen for thrillere akkurat nå? Ble det for mye oppdikta action?  Forfatteren skriver godt, han har tydeligvis skikkelig grep om historien, og boka er godt bygd opp.Men for meg ble dette som sagt ikke den rette boka akkurat nå.

Cappelen Damm
2013
235 sider
1 kommentar:

  1. Har lest det er flere som ikke synes denne var helt det store. Synd, for jeg er veldig nysgjerrig på den. Kan hende jeg kommer til å lese den for det en dag, må jo finne ut av det selv. Noen ganger er det jo bare sånn at man plukker opp feil bok til feil tid. Ønsker deg en god kveld og håper neste leseprosjekt faller i bedre smak:)

    SvarSlett