søndag 18. august 2013

En smakebit på søndag. Sarah Lark: Den lange, hvite skyens land

Den lange, hvite skyens land
 
Har akkurat begynt på denne kolossen av en bok, hele 718 sider. Den kommer i norsk oversettelse 26. august. Introduksjonen til boken har Bazar gjort slik:
 
"Denne storslåtte familiesagaen satt i New Zealand, har ligget på tyske bestselgerlister i 50 uker.  Boken er første bind i en New Zealand-trilogi som har solgt i over 7 millioner eksemplarer verden over.
Britiske, unge kvinner krysser jordkloden til arrangerte ekteskap med koloniherrer i et fremmed land. Men finnes lykken og kjærligheten på andre siden av verden?
  
London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen.
Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren Gwyneira Silkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales."

Har lest bare 40 sider, men det ser ut til å være en lettlest og bra bok. Håper det i alle fall, da den er i lengste laget for hva jeg foretrekker!

Vil du se flere smakebiter må du gå inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten.


 

18 kommentarer:

 1. Denna hade jag nog kunnat tänka mig att läsa, måste kolla upp. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Insats i kortspel... tror inte jag hade varit lika glad :)

  SvarSlett
 3. Det var en riktig så tykk bok! Jeg har en sånn koloss stående jeg og, men jeg velger til stadighet andre bøken foran den. Jeg håper du synes den er fin :-)

  SvarSlett
 4. Denne hørtes spennende ut, og er den det så er det jo bare et pluss at den er på over 700 sider ;)

  Tusen takk for smakebiten

  SvarSlett
 5. Vilken vacker bok! Jag blir förälskad i vackra omslag :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Jag skulle verkligen vilja resa till Nya Zeeland.

  SvarSlett
 7. Jeg ser virkelig frem til å få begynt på denne som er neste mann ut her i gården. Tusen takk for smakebiten og ha en strålende søndag,Åslaug.

  SvarSlett
 8. Herlig smakebit! Jeg er nå inne i en periode der slike mursteiner tar litt motet fra meg, men hvis den er lettlest og like bra som smakebiten tilsier kan det godt hende jeg prøver meg allikevel :)

  SvarSlett
 9. Jeg måtte bare se etter hvilken side jeg er kommet til, og det var side 39! Artig å lese samme bok samtidig. Jeg valgte meg en koloss for å prøve å se om den kan vare hele uken. Jeg sliter med mine ambisjoner om max 10 bøker i måneden, og dette er den ellevte. Håper allikevel den fenger :)

  SvarSlett
 10. ååh denne boken er bare helt fantastisk. leser den selv nå :)

  SvarSlett
 11. Virker som en bok etter min smak! Lekkert omslag også! ;)
  Takk for boktips! God søndag!

  SvarSlett
 12. Mursteiner kan skremme, men er historien i den fengende, ja da har jeg ikke noe problemer med å starte på en:) Håper den faller i smak, er da veldig nysgjerrig på den selv:) Virker som en fin historie:) Takk for smakebiten og kos deg med boken!

  SvarSlett
 13. Takk for tipset. Trur eg skal få tak i den.
  Eg likar bøker som er ispedd historiske fakta, og
  romantikk er ikkje å forakte :)
  Søndagsklem her ifrå.

  SvarSlett
 14. Tack för tipset! Får se om det finns en svensk översättning för det här låter som något jag vill läsa. Omslaget är dessutom mycket vackert.

  SvarSlett
 15. Låter som en riktig tegelsten. Jag tycker om historiska romaner.

  SvarSlett
 16. Låter lockande, men jag är dålig att läsa tegelstenar ;-)

  SvarSlett
 17. Fin ukesstart!
  Her sniker jeg meg til litt blogging, mellom litt jobbing *fnis*
  klemklem

  SvarSlett