Fant dette tipset hos Bokstavelig talt, som igjen har lånt den fra bokhora. Fin måte å begynne høstens lesing av bøker på. Kopier gjerne til din egen blogg og lag din egen leseprofil.
1. Hvilken bok leste du sist?
"Den lange, hvite skyens land". av Sarah Lark. En bra bok fra kolonialiseringen av New Zealand, om maorikulturen, om dyr og natur, kjærlighet og hat.
2. Hvilken bok skal du begynne på nå?
Nå leser jeg Gry Hovdenak Strøm: "Ordsamleren". En bok om kjærlighet og misforståelser, som fører til konsekvenser for de det gjelder.
3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?
Jeg tror nok at det mest av mannlige forfattere, men ikke så enorm overvekt. Har ikke planer om å telle etter.
4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?
Noen ganger.  Ser som regel på antall sider når jeg begynner, og følger med mens jeg leser. Er boka bra, gruer jeg meg til at den blir slutt, er den dårlig, teller jeg ned.
5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv)

Da jeg startet å blogge, las jeg andres blogger med stor interesse. Først og fremst pga bøkene de skrev om. Men også ut fra lay-out og det estetiske. Og nå er blogglista blitt lang, og jeg noterer mange tips fra disse bloggene. Så leser jeg anmeldelser og tar imot tips fra lesende venner. Hylla for nye bøker på biblioteket har mange ganger ført til at totalt ukjente forfattere, gjerne debutanter, er blitt med hjem, ofte til stor leserglede.
6. Når er en bok for lang?
Når den ikke fenger meg og blir kjedelig. Men det er ikke så ofte.
7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?

Leser lite på engelsk. Det kan være på en fereietur der jeg tilfeldigvis kommer over noe som ser spennende ut. Har lest noen bøker på tysk i det siste, det har også vært ferielitteratur.
8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?
Har mange venner som leser mye bøker, og vi anbefaler, låner bort osv.. Det jeg sist anbefalte til mine venner er Helga Flatlands to bøker: "Alle vil hjem, ingen vil dra" og "Bli hvis du kan. Reis hvis du må."
Og nå kommer hun med den tredje, "Det finnes ingen helhet", som jeg gleder meg til å lese! Og til å anbefale! 
9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?
Nei, jeg leser som regel ferdig. Har et par unntak, da jeg på ingen måte har fått tak i hva som skjer. Men har lest minst hundre sider først.
10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?
Har mye skjønnlitteratur, både gammelt og nytt. Her er romantikk, krim, hverdagsliv, realisme og eventyr. Men bokhylla er totalt fri for fantacy og vampyrer. Det står et par biografier der, men de er det mannen i huset som har lest.