søndag 1. september 2013

En smakebit på søndag: De andre - en gripende og viktig film


De andre
Den siste uka har vært ganske spesiell, da vi har vært på hytta sammen med barn og barnebarn. I helga var vi 17 personer samlet, av dem ni barnebarn! Herlig! Det seier seg sjøl at jeg har vært lite inne på data, og tenkte at jeg skulle la være å delta med smakebit denne uka. Men fikk lyst til å ta med en film som smakebit, til en forandring.

Jeg hadde ikke anledning til å se filmen De andre da den gikk på TV for kort tid  siden, så jeg tok den opp. Nå har jeg sett den. En sterk film som  jeg ble helt satt ut av. Jeg måtte tørke tårene flere ganger. Margreth Olin har virkelig klart å vise hvordan unge asylsøkere, ofte med sterke opplevelser bak seg, kjemper for å bli i Norge i dag.
Dette er en tung dokumentar  om hvordan unge menn/barn blir behandlet som kasteballer i det norske asylsystemet.  I disse valgtider burde alle politikere se filmen, og alle vi som skal stemme også. At Norge bryter mange paragrafer i barnekonvensjonen hadde jeg vanskelig for å forestille meg, men dessverre er dette virkeligheten.


4 kommentarer:

 1. Du har nok hatt ei aktiv helg, men det er alltid kjekt å samle familien. Kvile seg kan ein gjere etterpå :)
  Eg har ikkje sett filmen, men forstår at det er ein tankevekkande film.

  God ny veke !
  Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Jeg så denne filmen da den gikk på tv, og jeg vil tro den ligger ute på NRK sin nettsider så du kan se den hjemme på din data. Sterk og viktig dokumentar, det er jeg helt enig med deg i.

  SvarSlett
 3. Måtte gå å se trailer på filmen, tankevekkende film skjønner jeg. Tror jeg må få sett den.) Takk for fint tips!:) Ha en fin fin dag videre!:)

  SvarSlett