tirsdag 15. oktober 2013

Boken på vent: Torgrim Eggen: Berlin.

Da er jeg tilbake og på blogg igjen. Beathe stiller som vanlig opp med Boken på vent på tirsdager, se her, og som vanlig har jeg en stor hylle full av bøker som venter på tur.


Denne gangen velger jeg den nye boka av Torgrim Eggen, "Berlin. Det 20.århundrets hovedstad". Dette er sakprosa, en oppdagelse av og en hyllest til Berlin.

Først tok Eggen Manhattan, nå tar han Berlin!

Da jeg også er svært glad i denne byen, gleder jeg meg til å lese boka. Og jeg liker godt det Eggen skriver, (glemmer aldri "Hermanas", fra Cuba) så da er det enda en grunn for å lese denne. Som en kritiker sier: "Eggen er en av Norges få gullpenner, en forfatter som verken kan eller vil skrive kjedelig."

Berlin Torgrim Eggen

8 kommentarer:

 1. Dette var en helt ukjent bok for meg så det skal bli spennende å høre hva du syntes om den. Så ser jeg at du har en del innlegg som jeg ikke har fått lest ennå, så de skal jeg kose meg med litt senere i dag, nå må jeg lese litt mens barna er på skolen! Ha en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig! Jeg har lest en del, men ikke hatt muligheter til å legge ut før nå. Så det kommer nye omtaler etter hvert!

   Slett
 2. Virker spennende, gleder meg til å lese omtalen din etter hvert

  Ha en fin tirsdag :)

  SvarSlett
 3. Denne var helt ukjent for meg og. Jeg har lest boken Jern av ham, som handler om en sekt i Norge. Den likte jeg så godt at jeg gjerne vil lese mer :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 4. Torgrim Eggen er nok ikke noe dårlig valg! Både boka eller byen er temmelig ukjent farvann for meg, men jeg skjønner godt a du lar deg friste!
  Nyt dagen, boka og høsten ;o)

  SvarSlett
 5. Så nydelige akvarellblomster du har malt, kjempefin! :) Har ikke lest noe av forfatteren tidligere. Må innrømme jeg leser alt for lite sånne sakprosa bøker om ulike steder. Trist egentlig, for denne hørtes jo veldig interessant ut:) Kos deg med den!:)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke vært i Berlin og har derfor ikke noe slikt forhold til byen. Men jeg liker å lese sakprosa. Det er så mye bra. Eggen ser jeg for meg jf at jeg har sett han en del på TV. Men har ikke lest bøker han har skrevet. Ennå.

  SvarSlett
 7. Jeg har lest Jern og noe i Manhattan, og har Hermanas liggende, samt diskutert en del med Eggen på litterarturbloggforum tidligere.. Spennende med en bok fra Berlin da..:) Der har jeg ikke vært..

  SvarSlett