fredag 4. oktober 2013

Lucinda Rily: Lavendelhagen

 


Romanens hovedperson, Emilie da la Martineres, arver et gammelt slott da hennes mor dør. Slottet er forfallent og trenger oppussing, hun er i tvil om hun skal beholde det. Så dukker engelske Sebastian opp, og etter kort tid gifter de seg, og bestemmer seg for å restaurere. De finner et hemmelig rom innenfor vinkjellere, noe som vekker Emilies nysgjerrighet.
Romanen har en dobbelthistorie, fra krigsårene i England og Frankrike. Det er godsets forvalter som er en døende mann, som forteller Emilie om hemmelighetene fra krigsdagene, og det hemmelige rommet. Historien handler om både Emilie og Sebastians familie. Resten av innholdet overlater  jeg til leserne av boka. Her er det mange ingredienser og mye handling.

En herlig enkel og lettlest bok.. Når det gjelder språket, er det ikke det beste, da det er mange klisjeer og dårlige dialoger. Men trass i dette er det svært underholdende roman, og ikke lett å legge fra seg! Her er det mye romantikk, intriger, dobbeltspill, uoppklarte familieforhold, nazister og motstandsfolk, et forsvunnet barn, svik og tilgivelse. Alt du trenger for å bli fanget av boka. Så deilig å bare kose seg la alt annet ligge! Jeg liker slike bøker innimellom. Vil du ha en kosebok, da er denne den rette.

 (Neste bok jeg skal lese er Songfuglen av Jan Roar Leikvoll - den blir nok en helt annen opplevelse).

Cappelen Damm
2013
435 sider 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar