tirsdag 7. januar 2014

Boken på vent:Karin Bjørset Persen og Lucinda Riley

Beathe er tilbake med Boken på vent, noe som er hyggelig. Se mer her

Og så kommer spørsmålet: Hvilken bok skal jeg velge i dag? Jeg har en bunke liggende på vent hjemme, men da jeg fremdeles tilbringer tiden hjemmefra, nærmere bestemt Bodø, har jeg ikke oversikt over disse nå. Men jeg har planer om å lese en del av årets nye bøker, så da velger jeg i dag to bøker jeg gleder meg til å lese: 

Karin Bjørset Persen kommer med ny bok. Hun fikk mye oppmerksomhet for sin debut Julebrevpikene, som jeg koste meg skikkelig med, og er nå klar med en ny, humoristisk roman. "Nedlagte brudepiker" heter denne. Den handler om dameklubben Frustrerte fruer, som forsøker å redde hjembygden i Finnmark, samtidig som en av damene planlegger bryllup. Boka kommer i mars.

Nedlagte brudepiker


Og så kommer Lucinda Riley med ny bok, Midnattsrosen. Som vanlig blir nok dette en kosebok. Her fra forhåndsomtale: 

Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor.  
Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England. Hun skal spille hovedrollen i en film med handling fra 1920-tallet. 
Ikke lenge etter at filmingen har begynt på det nå så forfalne Astbury Hall, dukker Ari Malik, Anahitas oldebarn, uventet opp. Han er på jakt etter familiens fortid. Oppdagelsene han og Rebecca gjør, er med på å avdekke mørke hemmeligheter som truer hele det gamle familiedynastiet.

Gleder meg til den også.

s7 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av Riley enda, men har Lavendelhagen på vent. Bjørsets nye roman se rogså jeg frem til.:)

  SvarSlett
 2. Nedlagte brudepiker gleder jeg meg også veldig til og Riley har jeg heller ikke lest noe av enda, men planenen er der. Denne står på ønskelisten min. Fine bøker på vent:-)

  SvarSlett
 3. Ikke dumme bøker å glede seg til:) Gleder meg til begge to selv, men mest til Nedlagte brudepiker. Likte også Julebrevpikene ganske så godt, fikk meg til å savne det vakre nord og særlig nordlyset, som det er mye av nå i mørketiden der oppe. Det er jo ingen ting nesten som er vakrere.
  Riley må jeg fortsatt prøve å bli litt mer kjent med, har bøker av henne liggende, men har liksom ikke kommet til å lese dem ennå. Men det skal jeg gjøre noe med om ikke så alt for lenge, håper jeg. Bokomslaget så ihvertfall meget idyllisk ut:) Kos deg med bøkene når de kommer!

  SvarSlett
 4. For en flott blogg du har! Hit skal jeg komme oftere.

  SvarSlett
 5. Jeg har lest julebrevpikene og den likte jeg godt. Er veldig spendt på om den nye er like fin. Likte og godt lavendelhagen av Lucinda Riley. Har to andre bøker av henne på vent i bokhylla. Skal nok også lese midnattrosen

  SvarSlett
 6. Tror Nedlagte brudepiker blir litt for søtt for meg, men Riley sin nyeste må jeg få med meg.

  SvarSlett
 7. hei på deg :)
  Takk for veldig koselig kommentar inne hos meg - du er best ♥

  SvarSlett