søndag 12. januar 2014

En smakebit på søndag. Jørgen Brekke:Nådeløs omkrets

Mari er som vanlig på pletten, og vi følger på med smakebiter. Et tiltak som flere og flere blir med på, ser jeg. Se flere smakebiter her:

Min smakebit denne søndagen er fra en bok jeg skal lese når jeg får tak i den på biblioteket. Det er en krim av Trondheimsforfatteren Jørgen Brekke, som jeg lenge har planlagt å lese. Har lest bare en bok av han, og den falt i smak. Da jeg las den andre boka han skrev, "Drømmeløs",  som jeg likte veldig godt, vil jeg nå låne den første, "Nådens omkrets", før jeg leser mer av han. 


 Forlaget sier dette om boka: 
Norsk krimsensasjon - solgt til 10 land. 1528: En ung, omreisende fransiskanermunk ankommer Bergen. Her overfaller han en knivmester, og røver et utvalg kniver og et ubehandlet skinn. Så setter han kursen nordover. Nesten fem hundre år senere: Et flådd lik dukker opp på et museum i Richmond, Virginia, og ett til i et bokhvelv i Trondheim. Begge hendelsene ser ut til å ha tilknytning til en gammel, forunderlig tekst skrevet på pergament. Nådens omkrets er den første romanen om den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den kreftopererte, norske politimannen Odd Singsaker. En fortelling om disseksjon, gamle bøker, blodige drap og sår som trenger tid for å gro

12 kommentarer:

 1. Denne boka likte jeg svært godt, så gled deg. Den var mye bedre enn Drømmeløs, synes jeg da.

  SvarSlett
 2. Denna fick jag i julklapp :) Tyvärr är läslistan så lång så den antagligen får vänta på att bli läst ett bra tag. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Dette er en forfatter jeg er nysgjerrig på og ser frem til å lese bøkene hans. Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Får väl hålla tummana för att väntetiden inte blir så lång då :)

  SvarSlett
 5. Jeg synes Jørgen Brekke skriver så bra så jeg har lest alle bøkene hans. Det er en stemning eller nerve i bøkene som tiltaler meg :-) Håper du vil like denne også og ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 6. Jag gillar inte kriminalromaner i vanliga fall, men den här skulle kunna vara något för mig. Tack för den smakbiten.

  SvarSlett
 7. Har ikke lest noe av denne trønderforfatteren enda, nesten litt flaut når man bor i Trondheim og alt:) Men har da liggende to av bøkene hannes i bokhyllen min. Har planer om å lese litt fra bokhyllen min i år, ser for meg det kan bli litt Brekke på meg etterhvert. Virker som gode og koselige bøker. Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 8. Denne boken har jeg hørt om, men ikke lest - virker spennende :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Den här ligger i läshögen, ganska högt upp...

  SvarSlett
 10. Høres spennende ut. Tror faktisk jeg har denne. Må snart få ryddet litt i bokhyllene

  SvarSlett
 11. Det var ett spännande boktips - tack!

  SvarSlett
 12. Takk for boktips :)

  Fin mandag og uke.
  klem

  SvarSlett