fredag 3. januar 2014

Klassikere i 2014

Jeg har ikke planlagt å lage noen leseliste for dette året, heller ikke ha noen bestemte mål eller utfordringer. Tror jeg vil få så mye annet å tenke på og forholde meg til i tida framover, slik at lesinga må komme som det passer seg der og da. Men dette betyr ikke at jeg ikke skal lese! Og noen mål ligger jo alltids der. Blant annet at jeg har lyst til å lese noen nyoversettinger av gamle klassikere. Blant disse er Albert Camus , Mikhail Bulgakov (noveller) og Marcell Proust. Sisnevnte har jeg tenkt å lese noe av lenge, men har rett og slett ikke klart å bestemme meg hva jeg skal starte med. Bør vel begynne med den første av den lange serien hans. Og svenske Carl Henning Wijkmarks, "Jegerne på Karinhall", som Dagbladets Fredrik Wandrup nevner som en klassikerdebut, frister også. Så får tiden vise hva jeg plukker fram! Kanskje enda flere noveller av Alice Munroe? Og så kommer det alltid en masse nye bøker, som jeg ikke klarer å gå forbi!

Nå er jeg visst allerede i full gang med å motsi meg sjøl - utfordringene ligger som erter på en snor og jeg er i gang med å gripe dem!

    Standard_camus_albert

Alvorlige menn står bak mye bra litteratur!

3 kommentarer:

  1. Lykke til med dine alvorlige menn. Jeg holder meg til alvorlige kvinner, med Amalie Skram som hovedperson. Jeg har også lyst å lese flere klassikere, men det gis ut mye fristende, så jeg kommer nok ikke forbi dem.

    SvarSlett
  2. Så spennende! Jeg liker alvorlige menn. Hvilken novellesamling er det du skal lese først?

    SvarSlett
  3. Camus har jeg ogå liggende på vent.. har to bøker av ham. Munroe ønsker jeg også å lese. Men ellers blir jo mye lesing styrt av lyst der og da..

    SvarSlett