onsdag 12. februar 2014

Louise Douglas: I skyggen av Thornfield House


What would you do if your past came back to haunt you? A dark, thrilling story for fans of Kate Morton and Victoria Hislop(Boken ble lånt videre til en venninne da jeg dro hjem fra reise, så da fant jeg bare dette engelske coveret).


Dette var en utrolig fengende historie, som gjorde at du ikke klarte å slippe boka før siste side var lest.
Hannah Brown arbeider på museum i Bristol, da hun plutselig ser sin venninne fra ungdomsårene. Hun får nærmest sjokk, da denne venninnen, Ellen, har vært død i tyve år.  Er Hannah blitt gal? Hennes gode kollega John, som lever i et turbulent ekteskap med utro Charlotte, blir en god støtte for Hannah, som sliter med minner om opplevelser i barndommen, der Ellen alltid var med. Litt etter litt får leseren et godt innblikk i hva som har skjedd i årenes løp.


Hannah vokste opp sammen med vennen Jago, som mer eller mindre ble som en bror for henne. De er nysgjerrige på Thornfield House, der en ekstrem gammel dame bor. Da hun senere dør, flytter barnebarnet Ellen inn sammen med sine foreldre, invalide Anne og hennes tyske mann, herr Brecht.  Hannah liker Ellens far, den sjarmerende godseieren godt, men etter hvert viser det seg at han er svært dominerende og kontrollerende. Ellen reagerer med å være svært humørsyk, og det er til stadighet konfrontasjoner i familien. Jago faller for Ellen, og Hannah kjenner at hun ikke liker dette. Men hun blir forpliktet til å være "mellomann" for å skjule det som skjer, en riktig Romeo og Julie- historie, og vi aner at det vil skje noe.
Den voksne Hannah reiser til Tyskland, sammen med sin kollega John, og ser enda en gang Ellen. Hun vil nå komme til bunns i saken, og gjør det hun kan for å finne ut hva som skjer.


En skikkelig ferieroman er dette. Mystikk, romantikk og uoppfylt kjærlighet. Det ble kanskje litt for mange tråder som skulle nøstes opp,  men som sagt en roman som du blir revet med i. Anbefaler gjerne som en lettlest ferieroman.Cappelen Damm
2013
397 sider (Pocket)

2 kommentarer:

  1. Høres ut som du har kost deg mens du leste denne, takk for fin omtale :)

    SvarSlett
  2. Høres ut som en hyggelig og avslappende bok og jeg liker å lese engelsk....
    Takk for fine omtaler. Jeg er stadig innom og noterer titler!

    SvarSlett