tirsdag 29. april 2014

Boken på vent. Jeg & KaminskiNy tirsdag og nye bøker på vent. Jeg har vært i Bodø en ukes tid, for siste gang på lenge. Nå flytter min eldste datter og to herlige barnebarn til Trondheim, og jeg har kortere vei når jeg skal besøke dem. Og med mine to andre barn boende bare et par mil utenfor byen, har jeg dem endelig samlet.Men over til ventende bok, som jeg allerede har lest en del av. Dette er Daniel Kehlmanns "Jeg & Kaminski". Her møter vi journalisten Sebastian Zøllner, som ikke har hatt noen stor suksess i verken jobb eller privatliv. Men nå skal han skrive biografi om den kjente kunstneren Kaminski, og utgivelsen planlegges så snart den aldrende kunstneren dør. Men samarbeidet mellom de to blir ikke som forventet, og her kommer mange hemmeligheter opp i dagen. Hvilke forhold har kunstneren hatt til kvinnene i sitt liv, er maleriene ekte eller manipulerte, hvordan har medieverdenen påvirket de som ser bildene, hva er løgn og sannhet?
Forfatteren Daniel Kehlmann er tysk/østerrisk og bosatt i Berlin. Han er det store stjerneskuddet på den tyske litteraturhimmelen. "Jeg & Kaminski" er den første boka han skrev. En "realsatire" fra kulturverdenenen, en lett, fornøyelig og intelligent bok. Gleder meg til å fullføre den, og kommer nok til å lese mer av Kehlmann.
.
7 kommentarer:

 1. Både boka og forfatteren er helt ukjente for meg, men boka høres unektelig spennende ut- skal være på utkikk etter den!
  Kos deg ;o)

  SvarSlett
 2. Realsatire, slikt liker jeg! HAr snust litt på denne boka, men det har ikke blitt noe av ... Kanskje du klarer å friste meg når jeg leser omtalen din?
  Må være godt å få barn og barnebarn nærmere :-)
  Ha en glad dag!

  SvarSlett
 3. Så fint å få datter og barnebarn nærmere! Det er hovedgrunnen til at jeg aldri vil fytte fra der vi bor; barnebarnet mitt bor en halvtime med toget herfra :-) Boken din hørtes spennende ut, den hadde en fristende fortelling :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 4. Så kjekt å få barn og barnebarn nærmere. :) Ang Kehlman så har jeg lest end el begeistrede omtaler av bøkene hans hos Rose-Marie og Janicke, så nå erj eg spent på hva du synes.:)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg ikke hørt om før, så takk for et fint tips :)

  SvarSlett
 6. Så kjekt å få barna samlet igjen :) Jeg innbilte meg at jeg har lest denne forfatteren, men jeg havnet på, nei kanskje ikke. Høres spennende ut, håper den faller i smak :)

  SvarSlett
 7. Jeg har hørt om denne men har ikke lest noe av forfatteren ennå. Blir spennende å høre hva du syntes om den:-) Selv om det er nevnt her så må jo jeg også si at det høres veldig kjekt ut og få barn og barnebarn noe nærmere!:-) Ha en fin ettermiddag:-)

  SvarSlett