onsdag 30. april 2014

Katarina Bivald: Leserne i Broken Wheel anbefaler

"En romantisk og varm feelgoodroman om vennskap og kjærlighet til bøker - og om å finne sin plass i tilværelsen". Dette er sitat fra bokas bakside, og jeg lot meg friste, selvfølgelig. Takk til forlaget for dette eksemplaret!

Leserne i Broken Wheel anbefaler av Katarina Bivald (Innbundet)

Forfatteren er svensk, og debuterer med denne lille bokperlen. 28 år vamle Sara, som bor i Sverige, brevveksler med den mye eldre Amy fra Iowa i USA, og bestemmer seg for å besøke henne. Men da hun kommer fram til Broken Wheel  er Amy død. Sara flytter inn i Amys hus, etter overtalelser fra noen av de eksentriske beboere i den lille byen På Amys soverom finner hun et stort utvalg bøker, og Sara oppfyller en liten drøm hun har hatt, hun starter opp en bokhandel. Hun møter mye nysgjerrighet og  mye varme, og føler for første gang på lenge at hun er omgitt av venner. Men innbyggerne i Broken Wheel er ingen boklesere i utgangspunktet, så det tar tid å gjøre dem kjent med litteratur. Hun prøver seg fram med ulike plakater for å reklamere for bøkene.
"Hun nølte ved Steinbecks "Vredens druer" og "Om mus og menn". Småbyliv, helt klart, men også med så grusomme avslutninger at hun lurte på om det var moralsk forsvarlig å selge dem.Til slutt satte hun dem der likevel, men brukte et av arkene til å klippeut et par mindre skilt som hun satte ved siden av dem: "Advarsel: Ulykkelig slutt!" skrev hun."
Da det nærmer seg tid for at Saras visum går ut, reagerer småbyens innbyggere med å lage en fest , der de annonserer på en helt spesiell måte et forslag til å beholde henne der. Hun har faktisk påvirket mange av innbyggeren positivt, gjennom bøkene sine. Kirketjeneren Caroline  oppdager nye sider ved seg sjøl, det samme gjelder Andy og Carl, som driver The Square, byens pub. Du blir glad i den lille gruppen sære mennesker!

Dette er en herlig bokopplevelse, full av litteratur av alle slag. For oss bokelskere må den bare gå rett inn i hjertene.
"Kjenner du det? lukta av nye bøker. Uleste eventyr. Venner du enda ikke er blitt kjent med, timer med  magisk virkelighetsflukt som venter." 
En skikkelig kosebok, lett, varm og rørende. Er du ikke glad i bøker før MÅ du bare bli det nå!

Gyldendal
2014
394 sider
Oversatt av Gøril Eldøen

3 kommentarer:

  1. Takk for tips. Virker som en herlig bok ja.:)

    SvarSlett
  2. Denne har jeg heldigvis liggende og håper på å få lest den i løpet av mai. Ha en fin dag:-)

    SvarSlett
  3. Takk for supert tips, denne boken har jeg veldig lyst å lese!

    SvarSlett