lørdag 12. april 2014

Lene Lauritzen Kjølner: Høyt henger deBokas hovedperson er Olivia Henriksen, en godt voksen dame og mor til to sønner som for tida er på backpackertur i Asia. Sjøl har Olivia reist mye i verden, men da som ambassadørfrue. Nå er hun skilt, og har flyttet til Ankerholmen ved Tønsberg. Hun er uten jobb, da blomsterbutikken hun arbeidet i er konkurs,  og har mye tid til å gå tur i hytteområdene i skjærgården, sammen med hunden sin. En dag finner hun en død mann, hovedstadsadvokaten Prebensen, og det kan se ut som om han har begått sjølmord. Prebensen har jobbet for å avskaffe boplikten på Ankerholmen, og har skaffet seg en del fiender av den grunn. Men nå våkner Olivias etterforskninngssans, og hun setter i gang egne undersøkelser rundt dødsfallet. Da hun også kommer over to bevisstløse naboer, som viser seg å være forgiftet, får hun nok å holde på med. Olivia er en god observatør, og leker amatørdetektiv, snart med  med livet som innsats. Litt enkel og naiv er hun, og ikke minst er hun observant når det gjelder kjekke mannfolk. Jeg liker Olivia. Jeg får litt Miss Marplefølelse. Olivia snuser litt rundt mens hun titter på blomster og hager . Som Miss Marple går hun ubemerket rundt og får med seg mange detaljer i nærmiljøet som lett blir oversett av andre,  og hun blir snart en hjelpende hånd for politiet i etterforskningen.

Boka er frisk og morsom. Ingen skremmende nifs krim, sjøl om mordene og forsøk på mord, er grusomme nok. Her er det stillferdig småspenning hele veien. En krim jeg likte, og jeg håper forfatteren kommer med mer!


Schibsted forlag
2014
286 sider
 

4 kommentarer:

 1. Tror jeg må bestille denne jeg også. Må bare vente litt, for nå hagler det inn med bøker fra biblioteket. Takk for fin omtale, og ha en super helg!

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant, dette var en artig bok, en mildere krim med mye humor og spenstig språk:)

  SvarSlett
 3. Er innom for å ynskje deg ei god påske !
  Håpe ver og føre roar seg litt.
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme! Roleg, men grått vær her. Blir nok ei bra påske. Alle gode ønsker!

   Slett