tirsdag 6. mai 2014

Boken på vent. To klassikere.

Beathe stiller som vanlig spørsmålet om hva vi snart skal lese eller vente på å få lese. Bare se her:


Jeg er for tida i Barcelona sammen med tre venninner, og her har vi det helt herlig. I dag er det Basilica de la Sagrada Familia som skal besøkes.

Men litt tid til å legge inn ventebok må jeg ta med på morgenkvisten.

Denne uka legger jeg likeså godt inn to bøker jeg har planlagt å re-lese, eller lese om igjen. Las begge i mine yngre dager, og fikk lyst til å repetere innholdet litt. Den første boka er Virginia Woolf: "Et eget rom". Den er basert på en forelesning om kvinner og litteratur i Cambridge i 1928. Tittelen skal være et bilde på kvinnenes sjølbestemmelse.
I samme bok er også et annet essay av Woolfe: "Tre Guineas", som ikke har vært utgitt i Norge før. Skal vurdere om jeg leser denne delen også.

Den andre er Albert Camus: "Pesten", som handler om et pestangrep i en by i Algerie på 1940-tallet. Under ekstreme forhold i en isolert by settes innbyggerne på uante prøver. Syns å huske at det ikke var den letteste boka å lese, så det blir kanskje en utfordring nå også?

Et eget rom - Virginia Woolf

6 kommentarer:

 1. Pesten, den ønsker ejg også å lese. Men den ligger ikke høyest på prioriteringslista ... Høres deilig ut med frokost i Barcelona - enjoy!

  SvarSlett
 2. Barcelona høres herlig ut. Takk for boktipsene

  SvarSlett
 3. Åh, frokot i Barcelona! Det er nok sikkert herlig! Jeg kunne tenkt meg og lese begge bøkene, den ene er allerede på listen mens den andre noteres. Kos dere jenter!

  SvarSlett
 4. Å, jeg er misunnelig! Jeg har så lyst til å besøke Sagrada Familia! Men å være i Barcelona i det hele tatt må være nydelig :-)
  Jeg har ikke lest hverken Camus eller Woolf. Selv om Til fyret har stått på leselisten min lenge. Det er det der med de ufattelig lange listene, vet du :-) Ha en fin uke, og en nydelig tid i Barcelona, Åslaug!

  SvarSlett
 5. Herlige Barcelona! Var der i høst en tur..:) Pesten ha rjeg også på vent , sammen med en annen Camusbok, som jeg har lest en tredjedel av.. Ha en fin kveld..)

  SvarSlett
 6. Heldig du som er i Barcelona. Det er ein fantastisk by! Gjer ingenting at bøkene er litt på vent då...

  SvarSlett