søndag 18. mai 2014

En smakebit på søndag: Skyggebarnet av Judith Lennox

 
18.mai - en flott nasjonaldag er over. Med besøk av en datter og to friske gutter på 8 og 12 år, nettopp flyttet fra Bodø til Trondheim, ble dagen en trivelig opplevelse. Kaker, brus, is og grilling hører med, så i dag trenger vi ikke mye mat


Men over til en liten smakebit, som jeg fant i denne boka:Skyggebarnet. Den kom ut i 1999, norsk utgave 2000. Jeg har kjøpt den på biblioteket for 10 kroner, da den var kassert der. På bokas  cover kan jeg lese:
"Juli 1914.Første verdenskrig er like om hjørnet og fjorten år gamle Alix Gregory er på ferie i Frankrike sammen med den velstående Lanchbury-familien. Hele familien er på landtur da toåringen Charlie forsvinner. Det var Alix som hadde ansvaret for å se etter ham. Med et slag blir den glade, sorgløse jentas liv forandret. Hun får skylden for tragedien som får en hel familie til  gå i oppløsning." 
Jeg har tatt boka fram et par ganger, men det er alltid en ny bok som stiller seg foran og sier: Les meg først! Men jeg tror dette er en passene sommerbok, så den skal bli tatt fram i juni!
 

9 kommentarer:

 1. Låter som en spännande bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Jeg har også begynt å se på hva jeg skal lese i sommer. Men regner som vanlig med å få lest mye mer enn det som er praktisk mulig :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Inte dumt att planera sommarläsningen, det är ju snart dags. Låter som en intressant bok att läsa i sommar. Tack för smakbiten. :)

  SvarSlett
 4. Ukjent bok for meg dette, men takk for smakebiten. Så fint at du har fått barnebarn og datter i nærheten.:)

  SvarSlett
 5. Høres spennende ut. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Tack för boktipset!

  SvarSlett
 7. Böcker behöver inte vara nya för att vara läsvärda.

  SvarSlett
 8. Har ikke hørt om boken eller forfatteren, men 1914 er et årstall som det forbindes mye med. Spent på å høre hva du synes om den, nå når du "endelig" får lest den :)

  SvarSlett