tirsdag 3. juni 2014

Boken på vent: Dikt

Tirsdag igjen, og selvfølgelig er det nye bøker på vent hos Beathe.

Min bok i dag er en diktsamling av Johan Herman Wessel Jeg er barnevakt noen dager denne uka, så nå har jeg akkurat lagt liille nurket i vogna si ute. Og da har jeg tittet litt i bokhylla til min datter :igjen og fant noen  noen tyske diktsamlinger som jeg har lest litt i. Blant annet Heinrich Heine: Ein Vintermarchen. 
Men dagens smakebit blir denne:
Engang en ret forvoven Jyde
Med Hagel paa en Thrønder vilde skyde,
Men fik hans Pande ei i sønder,
Nei, der skal Kugle til en Thrønder!
Syns dette passer bra, da jeg opprinnelig er trønder og for tida oppholder meg mye i Trøndelag hos mine barn.
Da jeg har så mange bøker på vent, velger jeg å lese et dikt i ny og ne, men jeg holder på å lese Mandeltreet, somjeg liker veldig godt. Det går bare litt tregt når jeg bare leser innimellom andre gjøremål.
 

7 kommentarer:

 1. Så heldig du er som får fri tilgang til din datters bokhylle :) Dikt er fint. Jeg burde lese mye mer dikt enn jeg gjør, og har faktisk kjøpt noen diktsamlinger. Har bare ikke fått lest dem enda. Håper du koser deg med denne og får en kjempefin dag :)

  SvarSlett
 2. Fri tilgang til andres bokhyller er en ønskesituasjon :-) Jeg har også fri tilgang innen familien, men stort sett klarer jeg meg jo med min egen bokhylle :-) Jeg er glad i å lese dikt og synes det er fint å ha en liggende en kan se i mellom andre bøker :-) Ønsker deg en fin sommerdag!

  SvarSlett
 3. Skulle så gjerne ha lest litt mer dikt enn det jeg gjør, og jeg jobber med saken. Ha en fin tirsdag :-)

  SvarSlett
 4. Likte diktet som den halvtrønderen jeg er etter snart 9 år i Trondheim:) Dikt er ikke helt min greie, men jeg skulle gjerne ha utfordret meg mer på området. Har da planer om å lese URD snart, så får vi se om det blir lest noe mer:) Kos deg med nurket!:)

  SvarSlett
 5. Artig dikt etter å ha vært sammen med trøndere nå i fem dager. (Jeg er jo gift med en og, men han har moderert seg sånn at han tells ikke) Kos deg i bokhyllen til din datter, høres herlig ut :)

  SvarSlett
 6. Når det gjelder dikt har jeg et stort potensialet til å bli flinkere til å lese det.....Er fortiden litt dikter selv. Skriver et personlig dikt på rim til hver enkelt 6 åring i barnehagen som skal slutte. Ingen enkel jobb ;)

  SvarSlett
 7. Det kjem kanskje ikkje som noko overrasking, men hos meg står det alltid ei diktbok på vent (eller fem...) Johan Herman Wessel har eg ikkje lest så mykje av. Endå... For tida har eg kasta meg over ungdomslitteratur igjen, og Lars Mæhle sin murstein av ein oppfølgjar til "Landet under isen". Spennande lesing!

  SvarSlett