søndag 22. juni 2014

En smakebit på søndag. Bønn for Tsjernobyl


Vår alles bloggvenn Mari utfordrer oss også denne søndagen, og jeg er en av de som gladelig stiller opp med en smakebit. Vil dere se andre smakebiter finnes de her

Bønn for Tsjernobyl


Min smakebit kommer fra en bok som nettopp er kommet ut. Det er "Bønn for Tsjernobyl" av Svetlana Aleksijevitsj. Jeg fikk den som gave fra han som står bak forsiden, Johan Holberg, en slektning fra Smøla. Han lager masse fine bilder fra reiser han foretar, særlig i østblokkland og Indonesia.
Boka er en dokumentar der mennesker forteller sin historie etter katastrofen i Tsjernobyl og tida etterpå.
"Jeg har alltid med meg to buketter: en til ham, og den andre legger jeg i hjørnet til henne... Jenta mi reddet meg, hun tok hele strålingsstøyten, hun ble som en strålingsavleder. Så liten. Det lille nurket... Kan man virkelig drepe med kjærlighet?"
Kan ikke si at jeg gleder meg til å lese den, men en viktig bok om en hendelse som berører hele verden.

8 kommentarer:

 1. Det høres absolutt ut som en viktig bok. En meget sterk bok også. Jeg kunne tenke meg og lese den og samtidig ikke. Det må bli utrolig tøft!
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Sånne bøker må en jo lese innimellom, men å se frem til det, det må vi jo ikke. Høres veldig sterk ut. Så gøy at en normann har stått for coveret til en forfatter fra Ukraina da :) Håper du har en fin sommer-søndag der du er :)

  SvarSlett
 3. Fin gave å få:) Liker å lese slike bøker, man får sett saker å ting fra forskjellige vinkler og det liker jeg. Kanskje man lærer noe nytt på veien også. Men det er selvfølgelig veldig tøft stoff, men viktig å lese. Må notere ned denne, så takk for tips! Har faktisk lest lite om Tsjernobyl. Ønsker deg en flott søndag!:)

  SvarSlett
 4. Det låter som en intressant bok som skulle kunna passa mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Takk for boktipset og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Dette høres ut som en viktig bok å lese, har en annen bok av forfatteren liggende som jeg tenkte jeg skal lese i løpet av sommeren. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 7. Fikk så lyst til å gå inn i det bildet. Jeg vet ikke hvorfor.
  Takk for smakebit:)

  SvarSlett
 8. Har du lest Ingrid Storholmens bok om sin eøster som ble skadet etter Tjernobylnedfallet i verdal?

  SvarSlett