søndag 27. juli 2014

Alenetid


Jeg har hatt en hel uke alene nå! Helt fantastisk, etter et hektisk år med mange gjøremål og mange hendinger. Blant anna har både min mann og jeg reist mye, att og fram, hit og dit. Barn og barnebarn har hatt behov for støtte fra besteforeldrene. To smårollinger ble født dette året. Min eldste datter flyttet fra Bodø til Trondheim i vår. Det medførte mye reisning, kjøp og salg av hus og en del oppussing som tar tid. Min kjære mor døde i februar, og savnet etter henne er stort. Det har vært tur til Gran Canaria med mann og svigerinne. Tur til Barcelona med tre venninner. Tur til Spania med mann, datter og barn. Og feiring av min bursdag med hele familien. Mye spennende og positivt, men også noe trist og leit.

Og så plutselig sitter jeg her helt alene! For en stund siden dro mannen min til Thailand med sin fetter, årets tur til hans kones hjemsted. Og jeg fikk behov for å være litt hjemme. Og hva har jeg så brukt alenetida til?

-Jeg har ryddet i fotos og limt inn i fotobøker.
-Jeg har sortert og ryddet i akvareller og malerier.
-Jeg har lest bøker og aviser.
-Jeg har gått turer.
-Jeg har sittet på terrassen med kaffe hver morgen.
-Jeg har vannet i hagen og bare ruslet rundt i varmen om dagene.
-Jeg har sittet på terrassen med et glass vin om kveldene
-Jeg har sett de mest fantastiske solnedganger.
-Jeg har sett mange gamle filmer.
-Jeg har lagt meg seint og stått opp tidlig.
-Jeg har bare laget "lettvintmat".
-Jeg har bare hatt meg sjøl å tenke på!

Men nå kjenner jeg at det er nok. Begynner å kjede meg. Så i morgen drar jeg sammen med min keramikervenninne til Levanger for å besøke min malevenninne der. Vi skal bare kose oss med kunst i tre hele dager! Og i slutten av uka kommer min svigersønn med to små barnebarn, 10 mndr og 4 år, som bestemor skal passe mens mamma og pappa får en frihelg. Det gleder jeg meg også til!

3 kommentarer:

 1. Alenetid når man trenger det er utrolig viktig å ta seg tid til. Det ser ut som du har fylt uken din med masse kjekt, selv om det sikkert blir godt å få "tyte" litt igjen. Bortsett fra tre timer med min datter i dag fikk jeg to dager alene før jeg skal på jobb i morgen. Skulle gjerne hatt en hel uke. "Heldigvis" kommer ikke mann og barn hjem før torsdag, så ettermiddagene får jeg for meg selv :) Ha en super tur til Levanger!

  SvarSlett
 2. Godt med alenetid, men når en er vant med mye å stå i og folk rundt seg skjønner jeg det kan bli kjedelig i lengden uten også.. Så god tur til Levanger.:) Skal du nå innom Trondheim og ønsker å ta en kaffe en ettermiddag så må du nå bare hyle ut.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært trivelig, Anita.

   Slett