søndag 3. august 2014

En smakebit på søndag. Paolo Giordano: Menneskekroppen

 
Satser på at Mari er kommet hjem fra ferie, og legger inn en liten smakebit denne søndagen. En flott juli er over, Norge har vært preget  av hete sommerdager og unormale julidager. Nå er jeg barnevakt for to små  barnebarn på 9 mndr og 4 år, så her er det livlig.

Menneskekroppen

Men så over til smakebiten fra boka Menneskekroppen av Paolo Giordano.  Det blir sagt om denne boka at det er 2000-tallets "Intet nytt fra Vestfronten", noe som borger for en bra bok! Arena for historien er Afghanistan, der unge italienske menn ( og en kvinne) kjemper. Jeg har akkurat lest den, men velger å ta en smakebit fra første side:
"Også løytnant Egitto hadde gjort sitt beste for å glemme, Han byttet by og regiment, og endret både spisevaner og lengden på skjegget, jenket seg i forhold til en del gamle, personlige konflikter, og lærte å kutte ut andre som ikke vedkom ham. At det lå en forskjell der hadde han ikke hatt begrep om tidligere. Han visste ikke om forvandlingen fulgte en plan eller var en tilfeldig prosess, og det interesserte ham ikke heller. Helt fra begynnelsen av hadde det viktigste for ham vært å grave seg en skyttergrav mellom nåtid og fortid,: et vern som selv ikke hukommelsen var i stand til å bryte ned."

Dette var en virkelig god bok, som jeg skrev omtale om for en ukes tid siden. Jeg velger likevel å ta den med her, slik at flere får lese om den og få lyst til å lese den. Anbefales!

Vil du se flere smakebiter fra bøker, se her hos Mari

11 kommentarer:

 1. Takk for smakebiten! Helt ukjent forfatter for meg.
  Forstår du har en aktiv helg! ;) Kos deg!!

  SvarSlett
 2. Låter intressant. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Jeg elsket Intet nytt fra Vestfronten, så når du sammenligner med den, må jeg bare ha tak i denne. Leste omtalen din, og er allerede overbevist. (Ble nr. 1 i køen hos biblioteket, så jeg har den snart :)

  SvarSlett
 4. Det var noe i den smakebiten din, om å grave en grøft som ikke engang hukommelsen kan komme over som gjorde at jeg absolutt må lese denne boken :-) Kanskje en rar innfallsvinkel, men likevel. Jeg har ikke lest Intet nytt fra Vestfronten, så jeg kan ikke sammen ligne den der heller. (Selv om boken faktisk står på leselisten :-)) Takk for et flott tips og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Takk for smakebit. Denne har jeg vurdert å lese, men er usikker fordi jeg egentlig ikke er så glad i krigslitteratur. Men Inet nyttfra Vestfronten var jo innmari bra da.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 6. Så fint at du tok med smakebit fra denne boken, jeg har ikke hørt om den før og ble fristet til å lese den. Ha en fin søndag videre :)

  SvarSlett
 7. "Helt fra begynnelsen av hadde det viktigste for ham vært å grave seg en skyttergrav mellom nåtid og fortid,: et vern som selv ikke hukommelsen var i stand til å bryte ned."

  - den setningen sa utrolig mye. Takk for munnfullen!

  SvarSlett
 8. Takk for smakebiten og kos deg med barnebarna :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Har varken hört talas om boktiteln eller författaren.

  SvarSlett