lørdag 26. juli 2014

Kathleen Tessaro: Duft av parfymeDenne boka fikk jeg sendt for et par dager siden, og da jeg akkurat hadde lest ferdig en bok og skulle velge en ny, ble det denne. Den så både lettlest og spennende ut.
 
Etter ca 25 sider tenkte jeg at dette ble for intetsigende, og holdt på å gi opp. Men jeg gir meg sjelden med en bok før jeg har lest 50 sider, og fortsatte. Joda, det ble mer interessant etter hvert, og så lettlest at jeg fullførte boka i dag.
Historien er enkel. Grace Munroe får et brev fra et advokatfima i Paris. Hun har arvet hus og formue til Eva d`Orsay, en dame hun aldri har hørt om eller kjenner til. Det viser seg at Eva hadde flyktet fra en fattig tilværelse i New York, og etter en omflakkende tilværelse havnet i Paris. Her er det spillekasinoer og lyssky virksomhet, Blant annet hadde hun sansen for parfymer, og hadde sammen med parfymøren Valmont utviklet flere spesielle dufter. Tre forskjellige parfymer som kanskje representerer tre forskjellige epoker i Evas liv Spørsmålet er hvorfor har Grace arvet en stor formue fra denne ukjente damen?

Det ligger mye informasjon om parfymeutvikling her, og kvinnenes liv er spennende nok. Og selvfølgelig er det også romantikk med. Både i livet til Eva og Grace.  Men trass i at jeg slukte boka i en jafs, er jeg ikke helt fanget. Det hele ble litt for uinteressant og lettvint. En bra ukebladsroman, greit nok, uten at den "beruset sinnet", som det reklameres med.

Silke forlag
2014
425 sider paperback
Oversatt av Eva Ulven
 

2 kommentarer:

  1. Jaggu var du kjapp på avtrekkeren her Jeg fikk boka i går, men tenekr nok at jeg vil starte med Brunkvist sin bok først.:)

    SvarSlett
  2. Skal si du leser fort for tiden! Denne boken har jeg også stående, så jeg legger dine tanker på minne. Av og til er det kjekt å lese bøker som en blir fort ferdig med, så da skal jeg huske å velge denne. Takk for fin omtale!

    SvarSlett