onsdag 6. august 2014

Karin Brunk Holmqvist: Høyt henger de og søte er deDa er Holmqvist kommet med en ny humorbok, denne gangen om gode gubber og gale naboer. Og som vanlig humrer du litt når du leser hennes bøker. Men det ble ingen store latterutbrudd denne gangen. Det er vel og bra  å lese slike bøker, men det kan fort bli for mye sprell og fjas, sjøl om det er mye hverdagspsykologi her også. Det betyr ikke at jeg ikke har kost  meg med denne også, så vel som de andre.

Berta og Gunnar og vennene Hjørdis og Konrad har flyttet fra eneboligene sine med hager, til leilighet i Simrishavn. Behovet for noe å sysle med kommer, og de kjøper kolonihage med et liten hytte til. Nå tilbringer de mye tid i kolonihagen, da våren er en travel tid her. De to parene har ikke kjent hverandre før de flytter inn i leilighet ved siden av hverandre i byen.  Nå er de gode venner, men Hjørdis reagerer på Bertas naive menneskesyn, og Berta syns at Hjørdis godt kunne vært litt mer sjølstendig. Men nettopp dette gjør vennskapet mellom dem utfordrende og bra.
En av naboene i kolonihagen er ikke særlig sympatisk, og etter å ha sett at Gunnar kjøper blomster går han ut med sladderhistorier om at Gunnar har "svin på skogen". Ryktene går, og Gunnar roter seg inn i flere misforståelser som blir svært så ubehagelig etter hvert..

Ja her ligger det mange misforståelser og lurer, og mye underholdning blir det av disse. Replikkene er festlige, språket lett, innholdet er lett, boka er lett. Med andre ord en skikkelig sommerroman, som ikke krever noe av deg. Det kan være greit en gang i blant.

Takk til forlaget for leseeksemplar.

Silke forlag
270 sider
2014
Oversatt av Kirsti Vogt

 

4 kommentarer:

 1. Hun har nok surfet lenge på Potensgiverne, men nå er det på tide at hun når opp til de høyder igjen. Fikk boken igjen av en kollega i dag, og hun hadde ikke orket å lese den ferdig. Jeg koste meg med den, men da hadde jeg min egen lille kolonihage på terrassen med litt vin, lys, blomster og evig alenehjemme ro. Det er tid og sted for alt :)

  SvarSlett
 2. Jeg har kommet halveis, og det stoppet litt opp der, gitt… har ikke lest i boka på over en uke. Kanskje jeg leser resten i helga..

  SvarSlett
 3. Hm, har ikke lest noen av hennes bøker, men da trenger jeg ikke starte med denne da skjønner jeg :o) Utrolig flott med lesetips og omtaler!

  SvarSlett
 4. Fin omtale, tror nok jeg skal lese den, men skjønner at den ikke når opp til Potensgiverne.

  SvarSlett