tirsdag 9. september 2014

Boken på vent. En bok om Josef Mengele.

Tirsdag og bøker på vent hos Beathe.

Denne tirsdagen velger jeg å trekke fram en bok jeg fant hos min søster, og som jeg fikk lyst til å lese. Den heter Wakolda, og er skrevet av Lucia Puenzo.  Dette er en hostorie fra Argentina som omhandler fakta og myter rundt naziforbryteren Josef Mengele. Han stakk av til Argentina etter krigen, og møter tilfeldigvis en familie i et uvær, der begge parter blir hindret i å fortsette. I familien er den kortvokste datteren Lilith, på tolv år, og Mengele, som kaller seg Jose, blir interssert i hennes sykdomsbilde. Han lover å hjelpe henne med veksten, og blir boende hos familien.  De har sine mistanker til han og har lite tillit til hans metoder. Men da han senere redder livet til Liliths nyfødte tvillingsøstre, blir han godkjent. Dette er en nok en ubehagelig roman, men interessant likevel. 


7 kommentarer:

 1. Det hørtes nesten ut som en ekkel historie. Men samtidig en veldig interessant en. Jeg vet lite om Mengele, men det kunne jo i grunnen vært fint å lære mer. Ønsker deg en fin dag, Åslaug!

  SvarSlett
 2. Høres ut som en spennende og litt creepy bok! Har ikke hørt om boken eller forfatteren før, så alltid gøy å få vite om noe nytt :) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Høres ut som en interessant bok å lese

  SvarSlett
 4. Huff, høres litt ekkel ut denne her, men følelsene sitter nok litt utenpå etter en helg i Berlin :)

  SvarSlett
 5. Oi, denne virker veldig interessant! Tusen takk for boktips!

  SvarSlett
 6. Virker som en veldig interessant bok.:) Og så heter ungen Lilith, av alt- demonnavnet i jødisk mytologi og kabbalah..

  SvarSlett
 7. Spennende! Tusen takk for tipset :)

  SvarSlett