torsdag 18. september 2014

Harlan Coben: Seks år
Som vanlig gledet jeg meg skikkelig til ny roman av Harlan Coben, da han skriver thrillere som fenger meg!
I denne romanen er professor Jake Fischer hovedpersonen. Han møter en sommer den vakre kunstneren Natalie, og i løpet av noen uker opplever de et intenst og altoppslukende  kjærlighetsforhold. Men plutselig forteller hun at hun har møtt en ungdomskjæreste, Todd, som hun skal gifte seg med Jake er invitert i bryllupet, og Natalie sier da at han skal holde seg unna dem for all framtid. Jake holder sin del av avtalen, men klarer aldri å glemme Natalie. Seks år senere leser han en nekrolog over Todd, og Jake bestemmer seg for å gå i begravelsen. Der får han se Todds kone, men det er ikke Natalie. Forvirret oppdager han at Todd har vært gift med samme kvinne i 15 år, og de har barn sammen. Hvor passer Natalie inn i dette? En kan bli paranoid av mindre. Ingen vil snakke om henne, hun er totalt forsvunnet. Jakes leting etter Natalie blir en utfordrende sak, der det viser seg at farlige kriminelle er innblandet.
Velger å ikke røpe mer av innholdet, men min mening om boka er at første halvdel var utrolig spennende, der blanding av action og psykologisk thriller var slik vi kjenner Coben, men jeg kunne godt tenkt meg en litt annen slutt. (Smak og behag, selvfølgelig!) 
Cappelen Damm
2014
Oversatt av Sissel Busk2 kommentarer:

  1. Jeg leste denne i sommer, og selv om jeg har lest mye av forfatteren og liker ham godt, så har ikke denne festet seg. Fint å lese din omtale, har fått flere kommentarer på at slutten ikke var så bra, så det er vel noe av grunnen til at den ikke har festet seg :)

    SvarSlett
  2. Veldig enig med deg. Den hadde drivkraft, men dessverre ikke Cobens beste. Han kan bedre enn dette:)

    SvarSlett