søndag 12. oktober 2014

En smakebit på søndag. Dagen om natta, en roman om leprasmitte.

Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten gir oss hver søndag sjansen til å gi en smakebit fra en bok vi leser, eller skal lese. Se flere innlegg her:
 
Dagen om natta
 
Jeg har valgt å trekke fram boka "Dagen om natta" av Berit Vatne Vik. Dette er en ungdomsbok fra 2003, og handler om hvordan det var å være ung og leprasmittet for 150 år siden. Det handler om sorga over å bli utstøtt. Det handler også om hvor viktig fantasi og drømmer kan være. 
"Far seier at  ho må halde avstand. Enno viser det ikkje på henne, men alle veit det: Ingeborg Nilsdotter Vatne er blitt spedalsk. Enno er ho vakker. Andletet er reint, det er berre kome nokre brune flekkar i hårgarden. Ho ser på dei ung armane sine. Dei er brune og glatte og sterke, og dei skulle ha halde om Jakob. Til inga nytte går ho her og blømer. Ho veit at ho er levande død."
Denne boka skal vi lese i lesesirkelen vår nå. Vi hadde planlagt ei faktabok om spedalske, "Skyggenes historie" av Bjørn Godøy, men biblioteket hadde ikke fått de inn enda. (Og vi er 8 damer som skal ha boka samtidig.)

22 kommentarer:

 1. Uff, for en sterk smakebit.. Forøvirg en utfordring det der med lesesirkler og bibliotek. I vår lesesirkel vil de fleste låne og da blir det bare gamle bøker det ikke er venteliste på.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi låner også helst på biblioteket. Da blir det ikke de sist utgitte bøkene, men det er helt OK. Vi diskuterer gjerne disse på kveldene våre.

   Slett
 2. Smakebiten var sterk, men god. Det ser ut til at spedalskhet som tema er på vei inn, selv om dette er en eldre bok er det vel gitt ut både en faktabok(det er kanskje akkurat den du nevner her) og en roman om temaet nå i 2014. Tusen takk for smakebiten, og riktig god søndag til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mulig at vi leser flere om samme tema. Det er ofte vi holder oss innenfor et tema, en forfattere eller forfattere fra samme land et par ganger før v hopper over på noe helt nytt.

   Slett
 3. Det er fascinerende hvordan flere bøker om samme tema kommer ut omtrent samtidig. Spedalskhet er en interessant del av vår historie og fortjener oppmerksomhet.
  Håper du får en god leseopplevelse selv om temaet er vondt

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer nok til å lese mer om dette temaet.

   Slett
 4. Denne leste jeg nylig om på en annen blogg. Har notert meg den og 2 andre bøker om samme tema,

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil også lese mer. Denne boka er bare på 118 sider, så den er snarlest.

   Slett
 5. Sorgligt...men intressant! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. I lesesirkelen vår vil vi nok lese mer om temaet. Mange bøker om dette på markedet nå.

   Slett
 6. Tack för en intressant smakebit!

  SvarSlett
 7. Jeg har lest en del bøker om dette temaet i det siste, så det er nesten så jeg ikke tør å ta for meg en annen. Spent på hva du synes :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne boka er kort, bare 118 sider, så jeg rekner med at vi vil lese mer om samme tema senere. Ha en fin dag!

   Slett
 8. Har også lest en del bøker om temaet i det siste, og denne venter jeg på fra biblioteket. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er flere som leser om samme tema nå. Det er et bra tema akkurat nå, med ebolasmitte og skrekken rundt dette.

   Slett
 9. Sterk smakebit! Denne boken blir nok flott å lese sammen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid fint å kunne diskutere en bok etter at vi har lest den.

   Slett
 10. Et interessant boktips og en gripende historie. Tror det blir mye å diskutere i lesesirkelen etter å ha lest denne.
  Ha en fin søndag! :)

  SvarSlett
 11. Verkar vara en riktigt bra bok. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 12. Tack för smakebiten och trevlig söndag

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten. Får ju en ny aktualitet nu när barn och föräldrar drabbas av ebola.

  SvarSlett
 14. Interessant tema! Takk for smakebiten :)

  SvarSlett