søndag 30. november 2014

En smakebit på søndag

 

Så er det søndag igjen, og vi legger inn en liten smakebit fra noe vi leser eller skal lese. Eller noe vi lytter til. Det er Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten som står bak dette tiltaket.
 
Smakebiten i dag, første søndag i advent, kommer fra en bok jeg har liggende - som jeg ser på med glede - og bare nyter tanken på at dette skal bli min julebok. Det er Ketil Bjørnstads : "Veien til Mozart."
 
 
 
Veien til Mozart - Ketil Bjørnstad Wolfgang Amadeus Mozart
 
 
 
Jeg elsket trilogien han skrev om musikk tidligere, ikke minst den første i denne serien: "Til musikken". Da jeg las denne måtte jeg plukke i CD-hyllene mine og lytte på musikken han beskrev, og det gleder jeg meg til nå også. Og Mozart har jeg en hel del CD-er av, så det blir meg en sann glede.
 
Så var det smakebiten. Den er plukket fra bokas bakside, da jeg ikke har begynt å lese den enda:
"Veien til musikken er en biografi bygget på MOzarts berv og ny forskning. Men det er også en erindringsbok der Ketil Bjørnstad forteller om sitt første møte med Mozart, i stuen hjemme på Røa. Han skriver om hvordan det er å vokse opp med en komponist han fortsatt spille hver dag."

Håper alle får en fin adventssøndag! 

10 kommentarer:

 1. Jeg har også lest Bjørnstads bøker om musikk, og likt dem veldig godt. Takk for super smakebit, jeg er enig med deg, denne passer godt som julelesning :) Ha en strålende søndag, jeg tøffer avgårde langs norskekysten og er i Bodø kl. 12:30 :)

  SvarSlett
 2. Jag har nog inte läst någon bok om Mozart, men väl sett ett par filmer om honom. Fantastisk musik gjorde han i alla fall.

  SvarSlett
 3. Har precis som Monika sett någon film, men inte läst några böcker. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten

  SvarSlett
 5. Jeg likte også hans bøker om Elven, Til musikken .. Kos deg med boka om Mozart, og ha en fin dag.:)

  SvarSlett
 6. Vad fint med en smakbit om Mozart. Sett några filmer, men inte läst någon bok om honom. Musiken är underbar.

  SvarSlett
 7. Jeg liker veldig godt Mozart, men jeg har igrunnen ikke lest noe om han, Så det var en god ide. Ønsker deg en fin adventssøndag!

  SvarSlett