lørdag 22. november 2014

Spennende norske bøker - forfattermøte på Trondheim bibliotek i dag

I dag har jeg vært på et trivelig møte med tre av høstens nye forfattere, tre som virkelig fortjener oppmerksomhet. Det var Ingrid Storholmen, med boka "Her lå Tirpitz". her finner du omtale av den, som jeg skrev på bloggen min for noen dager siden.

Den andre var Bjarte Breiteig med romanen "Mine fem år som far". Denne leser jeg nå, og vil skrive omtale over helga. Den tredje var med romanen "Guds barn." Etter intervjuet med han, står også denne boka høyt på leselista mi. Carl Frode Tiller skulle også vært tilstede, men hadde meldt avbud.

 
Ingrid Storholmen er født i 1976 i Verdal. Hun har tidligere skrevet dikt, en mediterende monolog og romanen "Tsjernobylfortellinger.". Hun har i år skrevet en gripende antikrigsroman om menneskene om bord i Tysklands store slagskip Tirpitz, som ble senket utenfor Tromsø i 1944. Her leser hun utdrag fra boka.

 
Kulturjournalist fra Adresseavisen, Ole Jacob Hoel, intervjuet de tre forfatterne. Her fra begynnelsen av seansen.

 
Lars Petter Sveen leser fra si bok, "Guds barn". Han er 26 år, utdannet bibliotekar og fra Fræna. Ikke mange bøker har fått så mye bra kritikk som den boka hans. Den handler om tida fra Jesu fødsel til hans død  Ikke nødvendigvis en religiøs roman, sier forfatteren, men en humanistisk roman. Han skriver om bipersonene i historien, om deres møte med Jesus. Mest om dragkampen mellom liv og død, mellom det gode og de onde. Gleder meg.til å lese den.

 
Bjarte Breiteig har også skrevet en sterk roman. Han har tidligere gitt ut noveller. Boka starter som en forsvarstale for en far som blir dømt for overgrep mot barn. Men etter hvert skjønner forfatteren at hovedpersonen er skyldig, og må legge om hele handlingen. Han skreller av lag for lag og sitter igjen med en personlighet der empatien for han går over til avsky.
 
Bjarte Breiteig er født i 1974 i Kristiansand.  Breiteig har studert fysikk og litteraturvitenskap og  gått på Skrivekunst-akademiet i Hordaland. Han har tatt litteraturkunnskap mellomfag og han sitter i forfatterforeningens litterære råd.

Etter møtet gikk jeg litt rundt i byen, som er nydelig julepyntet.


 
Dette var en fin opplevelse å få med seg, en vakker ettermiddag i en vakker by, med et stort og aktivt bibliotek og flotte forfattere.


 

1 kommentar:

  1. Fine fine byen pg fine fine forfattere.:) Skulle ha vært der, men denne helge ble for stappa-- S†orholmens bok en er en favoritt hos meg.:) Leser nok sikkert de andre etter hvert.. :)

    SvarSlett