fredag 9. januar 2015

Eivind Larssen: Ingen saver Edward NiemaJeg har akkurat fullført debutromanen til Eivind Larssen. Og jeg har virkelig hatt en skikkelig kosestund, med en roman som var både spennende, humørfylt og også alvorlig. Her er ingenting forutsigbart. Ikke lett å finne ut hvilken sjanger den hører den inn under. Trodde først det var en "komedie", men etter hvert utvikler det seg til å bli ganske dramatisk, med korrupsjon, vold og drap som ingredienser.

Handlinga er lagt til Warszawa i Polen. Her møter vi den middeladrende Edward Niema som hele livet har vært en kjedelig og forsiktig mann. Så en dag får han beskjed om innstramminger på jobben, og han er arbeidsløs. Før han får fortalt sin kone dette, forteller hun at hun er dødssyk, og like etter er hun død. Edward er lamslått, og hjelpeløs. Da han skal forberede begravelsen, oppdager han at alt er  ordnet, bare musikken må han bestemme sjøl. Han tar kontakt med organisten, Arek, en livsglad person med vodka plassert i orgelpipen under den dype C, som han ikke bruker likevel.

Etterhvert viser det seg at Edwards kone var full av hemmeligheter, og noen av dem kommer til å snu opp ned både på Edward og den traurige tilværelsen hans. Organisten Arek blir en god venn, og en viktig medspiller i det fantastiske nye livet til Edward.

Forfatteren har virkelig skrevet en bok som du ikke så lett glemmer. Lettlest med korte kapitler, godt driv og masse humor. Og Edward Niema vil bli savnet. Hvis det ikke kommer en oppfølger? Eller blir laget film om denne underfundige romanen? Jeg lånte boka på biblioteket etter å ha lest om den hos tine, saantsomjegliker og .astridterese. Schibsted
2014
236 sider
Bokmål

6 kommentarer:

 1. Høres ut som en fin bok. Litt sånn som Ove-boka? Ha en fin helg.:)

  SvarSlett
 2. Så vittig at du og Beathe skriver om samme boken i dag, sånt må jo skje av og til. Takk for linking, som du kanskje husker likte jeg boken veldig godt. Litt lun humor og aldri kjedelig. Ha en super helg Åslaug!

  SvarSlett
 3. Ja, både en oppfølger og film hadde gjort seg her! Morsomt at du la ut omtale på denne rett før meg, men sånn skjer jo av og til. Ha en fin helg, Åslaug:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vittig at vi la ut omtale samtidig! Kos deg i helgen, Beathe!

   Slett