søndag 4. januar 2015

En smakebit på søndag 1/15

Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten har mange smakebiter, se her

Ja, da er vi inne i de nye året, og vi har mye å se fram til når det gjelder bøker. Jeg har en lengre liste inne på biblioteket nå, får dem vel denne uka. Men hva skal jeg velge en smakebit fra? Jeg har akkurat begynt å lese Trude Teiges "Havet syng", som vi leser i boksirkelen vår nå. Det er en kjærlighetshistorie fra 1800-tallet, fra Sunnmørskysten. En sterk historie om kvinnenes kamp for å bli anerkjent, om sterke naturkrefter, om liv og død.

Havet syng

Smakebiten er fra en dag det er begravelse, og båtene skal ut til øyene, der gravplassen er.
" Den siste båten i følgjet  blei slept og var fullasta med sand, jord og torv som sklle brukast til å dekke gava med. Kyrkjegarden var så grunn at prestegarden var blitt flytta til ei av dei andre øyane på grunn av likstank. Det hadde skjedd at kister - ja, til og med likdelar - hadde kome til syne etter kraftig regnver."

Dette høres grotesk ut, men er realistisk. Kjenner til samme problemet fra øya der jeg bor. Tror dette blir en bra bok.

17 kommentarer:

 1. Jeg likte det ekte ved smakebiten, når ordene blir bundet til jorda og skaper liv. Og tøffe damer er aldri feil! Kos deg med boka - og nyt søndagen!

  SvarSlett
 2. Her tror jeg du kommer til å få deg en fin lesestund. Boken ser ut som en eldgammel en, ikke noe som har kommet ut i vår tid. Kos deg med den, håper den ikke er like ekkel gjennom hele.

  SvarSlett
 3. Det där är ju ett problem på öar, upptäckte jag när jag var i Venedig i somras. Typiskt sådant som man egentligen aldrig funderar över annars. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten. Denne har jeg stående på vent i bokhylla. Har lest to andre bøker av forfatteren som jeg likte godt, så ser frem til å lese denne også

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten! God fortsättning på det nya året :)

  SvarSlett
 6. Sterk og spennende smakebit, denne boken kunne jeg virkelig tenke meg å lese :) Ønsker deg en super søndag, og tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
 7. Tack för en fin smakbit.

  SvarSlett
 8. Denne har jeg liggende. Takk for smakebit.:)

  SvarSlett
 9. Tack för smakebiten okänd författare för mig.

  SvarSlett
 10. Jeg måtte tenke meg litt om, men jeg har lest denne. Jeg synes å huske en vakker bok. Men det er dessverre alt jeg husker. Noen bøker forlater hukommelsen vår, det er ikke så mye å gjøre med det. :-)
  Ønsker deg en fin søndag, Åslaug!

  SvarSlett
 11. Usch då ... Fast det låter ändå som en fin bok. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 12. Åh, denne fikk jeg veldig lyst til å lese og heldigvis ser det ut som det er råd til å få tak i den enda. Tusen takk for smakebiten :-) Ha en fin søndag, Åslaug :-)

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 14. Tack för smakebit o ha en fin söndagskväll. :)

  SvarSlett
 15. Det här låter som något för mig! Jag undrar om den finns översatt även om jag nog fixar en bok på norsk! :)

  SvarSlett
 16. Virker som en meget god bok :)

  SvarSlett