mandag 9. mars 2015

Brødre- gleder meg til denne!

0

I over åtte år har fotograf, regissør og mor Aslaug Holm  filmet de to sønnene sine, fra de var fem og åtte år, og til eldstemann avslutter ungdomsskolen. Resultatet er en unik film som alle kan kjenne seg igjen i. Filmen har premiere 20.mars.
 
PRESSEN SKRIVER:
"Varm og ærlig - en norsk Boyhood" Natt&Dag
"Fantastisk og underfundig - en oppdagelse" Karstein Meinich, Montages
"Magiske øyeblikk - føler meg heldig som får lov å være med" Nordlys
Brødre skildrer forholdet mellom brødrene Markus og Lukas i deres oppvekst på 2000-tallet. Historien strekker seg over åtte år, og utspiller seg i deres virkelighet på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla, ved havet utenfor Kristiansund.
Her skildres barndom og identitet, vi ser de to vokse opp, vi tar del i deres drømmer og forventninger - og også foreldrenes.
Filmen er en poetisk og samtidig hverdagslig skildring av barndommens univers. Det er en usentimental betraktning av guttenes møte med virkeligheten, i hverdagen, og i familien - der de fleste av oss lærer sannheten om verden og oss selv. Det er gjenkjennelig, rørende og morsomt.
Aslaug Holm har tidligere filmet "Heftig og begeistret" og "Oljeberget" med Jens Stoltenberg, i tillegg til nesten seksti dokumentarer for fjernsyn.
Produsent, ektemann, far og fotballtrener Tore Buvarp utgjør sammen med Aslaug og sønnene teamet på "Brødre", og nettopp det har gjort prosjektet så unikt."

Aslaug er datter av en av mine gode venninner og jeg har hatt henne som elev ved den videregående skolen på Smøla. Hun var også tilsatt som lærer ett år ved samme skole på den tiden hun utdannet seg innenfor media. Det er derfor med stor glede jeg har fulgt henne i filmatiseringen, og ser nå fram til å se filmen.

aslaug-holm
Aslaug Holm, her fra TIFF i januar. Foto: Montages.no

 

2 kommentarer:

  1. Så gøy at du kjenner henne :-)
    Jeg har absolutt tenkt å se denne filmen.

    SvarSlett
  2. Artig! Jeg hørte intervju med henne på radion i dag, om filmen og følelsene rundt arbeidet..

    SvarSlett