onsdag 18. mars 2015

S.K.Tremayne: Istvillingene

 

Hvor godt kjenner du egentlig dine egne barn? Likheten og båndet mellom eneggede tvillinger danner utgangspunktet for denne svært uhyggelige psykologiske thrilleren. Sarah og Angus er i dyp sorg over sin ene tvillingdatters død da deres gjenlevende datter, Kirstie, hevder at de sørger over feil tvilling. Det som skal bli familiens nye start på en naturskjønn, skotsk øy utenfor Skye, utvikler seg i stedet til å bli et klaustrofobisk mareritt hvor uforklarlige hendelser, mistanker og mørke hemmeligheter bygger opp mot en nervepirrende avslutning
 
Nå har jeg enda en gang lest en skikkelig spennende bok, med et innhold som jeg egentlig tar avstand fra. Satt igjen med samme følelsen etter å ha lest Snøbarnet for et par år siden. Her er det mye overnaturlige som skjer. Spennende til tusen, "sidevender" uten like, men likevel. Forfatteren er visstnok et psevdonym for en kjent britisk forfatter. Kanskje en seriøs forfatter som prøver seg på det som er in i tiden, en mix av krim og fantasy. Uansett, jeg lar meg fascinere!
 
Angus og Sarah Moorcraft bestemmer seg for å flytte fra London til en liten, forblåst og forfalt skotsk øy utenfor Skye. Angus har arvet øya fra sin bestemor. De har nettopp mistet en av sine tvillingdøtre, og ønsker å begynne på nytt.  Men så hevder plutselig deres gjenlevende datter Kristie at hun er Lydia. Sarah, som sørger sterkt etter sin døde datter, blir mer og mer satt ut av at datteren ikke finner sin identitet. Lydia, eller er det Kristie?, finner seg ikke til rette på den nye skolen, Angus og Sarah sliter med å finne seg til rette både i forholdet sitt og til datteren problemer. Hva ligger bak, hva skjedde den dagen at Lydia falt ned og døde? Her ligger ingen lettvinte løsninger.
 
Jeg klarte ikke å legge boka fra meg før siste side var lest. Vil du ha en lettlest, drivende spennende og fantasifull thriller, les Istvillingene! Måtte legge innvendingene mine mot "overnaturlige" bøker til side, enda en gang.

 Font forlag
2015
347 sider
Oversatt av Bodil Engen
Bokmål

 

2 kommentarer:

  1. Da tar jeg denne med på påskeferie!
    Jeg fikk den for ikke så mange dagene siden men har allerede en haug med krim. Så dette året lurer jeg meg på om jeg skal ta mer psykologiske thrillere med meg på ferie. Og litt krim, da :-)

    SvarSlett
  2. Skulle ønske jeg ikke var så lettskremt, for da hadde jeg sikkert lest denne boken jeg også ;)

    SvarSlett