tirsdag 28. april 2015

Rowan Coleman: Livet på nytt
Dette er en bok jeg ikke glemmer så lett.
"Navnet til din førstefødte, ansiktet til din kjære, din alder, din adresse...Hva skjer om disse minnene forsvinner?"
Disse ordene sier mye. Det er dette boka handler om. Det å miste seg sjøl, sin personlighet og alle minnene om levd liv. Altzheimers. En skremmende diagnose.
Vi møter Claire, en ung lærer på bare 43 år. Hun er gift med Greg, som hun møtte for få år siden, og som hun elsker. De har datteren Esther sammen. Claire har også datteren Caitlin, som hun fikk som ung student. Nå har hun opplevd at hun ikke finner veien hjem, hun mister ord og tall, og hun skjønner ikke hva Greg gjør sammen med dem. En fremmed mann! Og sykdommen angriper hardt, hun taper minner hver dag.

Livet på nytt er sammensatt av fortellinger fra Claire, hennes mor Ruth, datteren Caitlin og Greg, mannen hun elsker. Til sammen blir historiene deres en dagbok som hyller livet og kjærligheten. En vakker, men forferdelig trist dagbok.

Romanen er en påminnelse om at vi må leve mens vi kan det, og ta vare på de som vi er glad i, mens vi kan det!  

Jeg så filmen Alltid Alice for et par måneder siden. Den handlet også om en ung dame som fikk Altzheimers i førtiårene. Det er så bra at det blir skrevet bøker og laget film om dette temaet, da det har vært mye uvitenhet rundt sykdommen.

Takk til forlaget for boka.

Silke forlag
2015
334 sider
Oversatt av Eva Ulven
Bokmål
 

2 kommentarer:

  1. Enig med deg, denne glemmer en ikke så lett :)

    SvarSlett
  2. Denne har jeg på vent. Takk for påminnelsen.:)

    SvarSlett