mandag 27. april 2015

Trude Teige: Jenta som sluttet å snakke


Dette er den første kriminalromanen jeg leser av Trude Teige. Det forbauset meg litt at hun ikke skriver på nynorsk, noe jeg hadde forventet. Måtte ha noe å lese på flyturene, og fant ut at biblioteket var greit nå også. La boka inn på i-phonen min. 

 

Handlingen er lagt til en liten vestlandsbygd, og jeg kjenner miljøet godt, noe som alltid er bra, syns jeg. Vi møter journalisten Kajsa Coren,som er hovedperson også i Teiges tidligere kriminalromaner. (Disse har jeg ikke lest) Nå bor hun i Losvika, stedet hun kommer fra, sammen med politiektemannen Karsten.

En kvinne blir funnet drept i eget hjem. Hun er pyntet i svart kjole, sittende ved vinduet der hun tilbrakte mye tid mens hun levde. Hun er datter av en predikant som ble funnet drept i samme hus ett år tidligere. Politiet står uten spor i saken.

Så forsvinner en ung jente, nabo av de to som er drept. Dette påvirker hele det lille samfunnet i stor grad. Kajsa og ektemannen får en travel tid, der de graver i de dreptes fortid for å finne morderen. Naturkreftene er heller ikke så lette å hanskes med.

 

 

Boka er lettlest, til tider i overkant detaljert. Men handlingen er spennende og dramatisk. Her møter vi mange menneskeskjebner, pietistisk bedehusmiljø og overgrep.  For mitt vedkommende ble det kanskje litt i overkant, så jeg må bare innrømme at jeg ikke falt for denne krimen.  Kanskje jeg prøver meg på noe av Teige senere, men akkurat nå ble det nok.


Lånt på eBokBib


 

1 kommentar:

  1. Denne begynte jeg på i fjor høst, men så ble den liggende. Synes starten var så fæl.. Men den ligger i ventebunken min for nytt forsøk.

    SvarSlett