lørdag 2. mai 2015

Lite referat fra stor reise

Jeg har lagt inn noen bilder under Reiser/ferier på bloggen min, fra en fantastisk flott reise til Sicilia. En uke i buss, øya rundt! Mange inntrykk på en gang, så jeg kunne gjerne tenkt meg en tur tilbake, men da begrense meg til et par steder. Kanskje Taormina og Syracus, evt Cefalù.


Det første bilder er fra mellomlanding i Brussel. Må bare ta med at turen fra Oslo til Sicilia tok 15 timer! Det var pga av en svært ubehagelig opplevelse, da flyet på vei fra Brussel, etter ca 1 times flyging, måtte snu på grunn av teknisk feil - hva nå det var - og vi ble sittende i flyet på timesvis. uten informasjon(!), før vi endelig vendte snuten sørover igjen. Elendig mangel på infomasjon skremte mange av oss! Men vi kom fram til slutt!
 
 Hele øya er full av historie, der grekerne var de første som koloniserte øya. (8.århundre f.kr.) Senere kom romerne, og i 242 f.kr ble Sicilia romersk provins. Fra ca.år 400 og fram til ca 800, ble de underlagt det bysantiske rike. Da kom etter hvert araberene og tok over. Dette varte et par hundre år, før normannerne gjorde Sicilia til tysk Hohenstaufendynasti. Senere ble det styrt av det spanske kongehus, som styrte til ca 1860, da øya ble innlemmet i Italia.
 

Ikke rart at det finnes utrolig mye spennende her! Det vil ta tid å fordøye alle inntrykkene, noe som fotos og bøker fra øya skal hjelpe meg med framover.
Vil du se bilder fra turen, ta en titt under Reiser/ferier.


 
 

2 kommentarer:

 1. Høyrest ut som ein spennande tur.
  Men den flyopplevinga dokke hadde virka trasig.
  Ein føle seg bra hjelpelaus i ein slik situasjon. Heldigvis skjer det sjeldan.

  Fin helg vidare.

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg til deg også. I dag regner det!

   Slett