onsdag 10. juni 2015

Aasne Linnestå: Opphold

Opphold - ebok

Romanen "Opphold" er en frittstående oppfølger av romanen "Hagesang" fra 2011. Denne boka fikk mye bra kritikk, men jeg har dessverre ikke fått den med meg. Da jeg akkurat har lest ungdomsboka "Mamma er et annet sted" av Linnestå og jeg dumpet over denne på eBokBib ble det så jeg lånte den. Og det angret jeg ikke på.

Sylvia er borte, ingen vet når hun kommer tilbake. Mikkel, hennes mann, og barna, lever i uvisse, men lever sitt liv. Det er ikke første gang st hun forlater familien og blir borte. Sylvia er et emosjonelt og psykisk ustabilt menneske, og hun går inn for arbeidet sitt på en måte der hun glemmer både mann og barn. Hun er forfatter. Denne gangen har fraværet vært lengre enn vanlig. Mikkel reflekterer over livet sammen med Sylvia, og kjærligheten til henne har vært det som har holdt dem sammen trass i utfluktene hennes.
Da en iransk familie som søker asyl dukker opp i nabolaget, blir han etter hvert opptatt av hvordan han kan hjelpe dem. Deres vanskeligheter i forhold til å kanskje bli hjemsendt fører til at de ikke klarer å leve i harmoni. De to familien får etter hvert mye som samler dem.

"Opphold" er en roman om hvordan vi lever livet vårt, hvordan vi innretter oss også når det ikke er så lett å leve i samhold med andre. Sterke bånd, som binder nennesker sammen, kan være skjøre, også kjærligheten. Sorg og frykt er som oftest forstyrrende elementer, men kan også bli en del av hverdagen.  Det handler om ansvarlighet og uansvarlighet, og om valg som må tas i mange vanskelige situasjoner.
"Opphold" er en vakker, godt  skrevet roman som får leseren til å leve med personene som er beskrevet.


Aschehoug
2014
191 sider
bokmål
lest som eBokBib

3 kommentarer:

 1. Spennende å lese om denne boken som er av en forfatter jeg aldri har hørt om. Mamma er et annet sted, har jeg forsåvidt hørt om, men ikke fått med meg forfatteren. Takk for supert lesetips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er nok en kandidat til Bokbloggerprisen, etter min mening.

   Slett
  2. Men ett år for seint, ser jeg!

   Slett