tirsdag 23. juni 2015

Vidar Sundstøl: Djevelens giftering

 
En skikkelig sommerthriller! Mørke stavkirker og gamle norrøne ritualer leser jeg helst om når det er lyst ute!

Max Fjellanger, en tidligere politimann, nå privatetterforsker, har bodd i USA i mange år, men nå er han kommet tilbake til Bø i Telemark for å gå i begravelsen til en tidligere venn og kollega, Knut Abrahamsen. Han får snart en mistanke om at dødsfallet til Knut ikke var sjølmord. Og da det viser seg at to andre mystiske dødsfall i bygda kan ha sammenheng med det siste, vekkes interessen for å løse saken.  Bibliotekaren Tirill Vesterbø blir til stor hjelp i etterforskningen. De møter ikke akkurat åpenhet når de begynner å stille spørsmål, og blant mange sære folk er lensmannen en av de mest mystiske. Taushet og dårlig tiltro til nye mennesker som kommer til bygda preger miljøet. Her er det gamle sagn, folketro, hellige norrøne ritualer knyttet til gudefigurer og en gammel stavkirke. Sundstøl har brukt Eidsborg stavkirke og Nikulsritualene som har eksistert der som bakgrunnsteppe for boka. Og dette gjør selvfølgelig historien ekstra spennende.

Jeg liker å lese krim som har tilknytning til folketro og mystikk. Sundstøl skriver lett og godt, uten å overdrive effektene for å skape spenning. Som ellers skriver han også i denne boka detaljerte og beskrivende miljø- og naturskildringer, slik at leseren virkelig blir tatt med inn i handlingen.

Og kanskje vi har stiftet bekjentskap med to nye krimetterforskere, Max og Tirill, slik at vi får oppleve flere spennende historier fra de mørke norske skoger?artemisiasverden har også lest boka.Juritzen krim
2015
313 sider  i Pocket lesereksemplar
Bokmål

3 kommentarer:

  1. Jeg har den i hyllen, men har ikke sett så mye på den. Før nå da, når du og Anita har kapplest og blogger begeistret om den begge to. Takk for inspirasjon til å finne ut av sommerferielesingen :)

    SvarSlett
  2. Så godt at du også likte denne boka. Sant at den er litt småskummel? Tok meg i å skvette inne mens jeg leste boka og gikk meg en tur på kjøkkenet og noe raslet i en krok… hehe.. Tror denne blir en bok som kan treffe godt i bokhøsten. Takk for linking.:)

    SvarSlett
  3. Denne har jeg også fått og er litt spent på. Skal prøve å skvise den inn med andre bøker jeg skal lese i sommer:)

    SvarSlett