onsdag 22. juli 2015

Åsa Hellberg: En lten verdenVil du være med på en reise fylt med kjærlighet, sex og vennskap, så heng på! Dette er en feel-good-roman som kun skal nytes som sommerunderholdning.

Tre kvinner spiller hovedrollen i romanen. Vi møter Elsa, 70 år,som er blitt enke og ikke lenger orker å sitte hjemme i Farsta. Hun bestemmer seg for å reise, alene. Uten reisekamerat må en følge etter noen, tenker hun, og ser seg ut noen som ser verdensvante ut, og henger seg på.

Isabella, en tidligere filmstjerne, funderer på hva hun vil med livet nå når hun har fylt femti. Skal hun bryte ut av det vante og flytte? Skal hun våge å forelske seg igjen?
Carina, er Isabellas venninne, en fargesprakende dame som nettopp er blitt alene, da mannen stakk av med en ung dame. Hun bor i England, og har planer om et stort prosjekt, oppstart av Bed & Breakfast. Hun trekker Isabella med i dette, om enn noe uvillig til å begynne med.
Begge er frigjorte kvinner, men ikke nok til at de klarer å slippe de tidligere ektemennene ut av tankene. De har tross alt gitt dem en trygghet i mange år.

Tilfeldigheter fører disse tre kvinnene sammen. "En liten verden" er en koseroman om voksne mennesker i nye livsfaser, og det handler om å våge å ta steget ut i noe helt annet.

Åsa Hellberg skriver både fantasifull og spennende, og de godt voksne damene opplever etter hvert en ny tilværelse. Mye humor og en undertone av alvor gjør boka lesverdig. Vil d bare kose deg i den manglende sommervarmen, ta fram "En liten verden"!


Gyldendal
2015
320 sider
Oversatt av Elisabeth Bjørnson
Bokmål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar