tirsdag 14. juli 2015

Camilla Lackberg: Løvetemmeren
Enda en gang har den svenske forfatteren levert. Jeg har lest alle bøkene om forfatteren Erica og politiektemannen hennes, Patrik. Og sett flere TV-episoder fra serien. Så jeg føler at Fjellbacka er et kjent sted. Denne gangen er det en ung jente som har vært saknet lenge som plutselig dukker opp igjen, men blir påkjørt av en bil og drept før noen får vite noe om hva som har hendt henne. Det viser seg at hun er grusomt mishandlet. Det er ikke første gangen unge jenter har forsvunnet, og nå kobles sakene sammen og jakten på overgriperen settes i gang.

Erika holder på å skrive om en familietragedie fra tidligere år, der det foregikk mishandling av barn. En kvinne drap mannen sin, og det viste seg at de holdt datteren fanget i kjelleren. Selvfølgelig blir disse sakene koblet sammen, og Erika blir som vanlig en støttespiller for politiet, om enn noe motvillig fra ektemannen Patrik. 
For her blir det virkelig en thriller. 

Camilla Lackberg skriver som vanlig lett og engasjerende. Hun har en sikker penn, og hennes kriminalromaner inneholde både inngående menneskekunnskap og gode karakterbeskrivelser. Som jeg innledningsvis sa, jeg syns jeg kjenner både Erika og Patrik, og liker dem!

Vil du ha en lettlest og spennende sommerkrim er Løvetemmeren boka. 

Gyldendal
2015
382 sider
Lest som eBokBib


I

1 kommentar:

  1. Koselig omtale, jeg tror vi har det på samme måte når det gjelder denne forfatteren. Jeg har vært i Fjellbaka en gang, anbefales hvis du fyker forbi på vei til Danmark. Likte denne godt, og husker godt handlingen selv om det er lenge siden jeg leste den.

    SvarSlett